Share |

Ο Αρκαδισμός θα κάνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα την Τρίπολη

Βήμα – βήμα η οργάνωση για την διεκδίκηση

Η πορεία προετοιμασίας για την υποψηφιότητα της Τρίπολης για τα 2021, παρουσιάστηκε από την Οργανωτική Επιτροπή που έχει συσταθεί γι  αυτό το σκοπό.

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η χωρική διάσταση ανάπτυξης της υποψηφιότητας και εξηγήθηκε η ανάγκη σύνταξης Χωρικής Μελέτης από ειδικευμένο Σύμβουλο υποστήριξης, για την καταγραφή και αξιολόγηση υπαρχουσών υποδομών της Τρίπολης και τη διατύπωση προτάσεων για τη δημιουργία νέων (αστικών και αρχιτεκτονικών) υποδομών, τον προσδιορισμό της αρχιτεκτονικής και αστικής ταυτότητας της πόλης, την καταγραφή και αξιολόγηση των αστικών και αρχιτεκτονικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και της Περιφέρειας στο πλαίσιο της διεκδίκησης.

Παρουσιάστηκε η προσέγγιση της Κεντρικής Ιδέας, όπως αυτή έχει μορφοποιηθεί ως σήμερα από την Γενική Σύμβουλο, την Οργανωτική Επιτροπή και Προσωπικότητες που έχουν προσεγγιστεί για τη συμμετοχή τους στην Τιμητική Επιτροπή και την Επιτροπή Στρατηγικής. Η κεντρική ιδέα περιστρέφεται γύρω από τα σημαινόμενα από το όνομα της Αρκαδίας και της σταθεράς συνιστώσας του ευρωπαϊκού πνεύματος που αυτό νοηματοδοτεί. Όπως επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλόπουλος:

«Ο Αρκαδισμός είναι ένα διαχρονικό και σύγχρονο κίνημα που αυτοχαρακτηρίζεται ταυτόχρονα ως τέχνη, επιστήμη, φιλοσοφικός  στοχασμός, κοινωνικό όραμα και στάση ζωής. Θεμελιώνεται σε μια ριζική διαφοροποίηση  της αντίληψης για τον κόσμο και την φύση  μας ως ανθρωπίνων όντων, βρίσκεται στα θεμέλια της περιβαλλοντικής σκέψης και πρακτικής, προτείνει λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα και ενθαρρύνει δημιουργικές πρωτοβουλίες.»

Επίσης παρουσιάστηκε ο ιστότοπος της υποψηφιότητας, όπου έχει αναρτηθεί και η προκήρυξη του Διαγωνισμού για το τελικό Σήμα και το σλόγκαν της υποψηφιότητας.

Επίσης έγινε ενημέρωση, για τον κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς για τη διαμόρφωση ενός Σώματος Συμμετοχής και οργανωμένης Διαβούλευσης ΤΡΙΠΟΛΗ – ΑΡΚΑΔΙΑ 2021 και για την Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ Δήμου και των Εταιριών ΚΕΔΗΤ/ΝΠΔΔ/ΔΕΠΕ, για τη δημιουργία του εκτελεστικού σκέλους στην οργάνωση για την προώθηση της υποψηφιότητας. Όπως ειπώθηκε το οργανωτικό σχήμα θα έχει πληρωθεί με επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Εκτελεστικών Στελεχών και Εξωτερικών Συμβούλων ως τα Χριστούγεννα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε: «Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης : Δεν  είναι ένα φεστιβάλ ή πανηγύρι, δεν είναι βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν είναι συγκέντρωση διασημοτήτων, δεν είναι επίδειξη οικονομικής ή πολιτικής ισχύος. Είναι η ευκαιρία που έχει μια πόλη να εκπονήσει να προβάλει πειστικά και να εκτελέσει ένα οραματικό σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης που θα έχει ως σκοπό την επανατοποθέτηση του στίγματός της στον Ευρωπαϊκό πολιτιστικό χάρτη.  Η Τρίπολη είναι έτοιμη να αναπτύξει με σθένος ένα μακροπρόθεσμο πολιτιστικό πρόγραμμα με πνευματική και κοινωνική διάσταση.  Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο της Τρίπολης να αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου της Αρκαδίας και να τον καταστήσει συμμέτοχο στην αναπτέρωση του Αρκαδικού Ιδεώδους και του Αρκαδισμού, ως πολιτιστικού κινήματος.»

 

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)