Share |

Ο Δένδιας προαναγγέλλει συλλήψεις στον Ευρώτα

Άνωθεν εντολές στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας για την τήρηση της νομιμότητας
Νίκος Δένδιας
Στόχος η περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και η διασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης και συνοχής

Εκ νέου εντολές προς τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση της νομιμότητας, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τη συμβολή τους σε ό,τι αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητάς τους και ειδικότερα στο Δήμο Ευρώτα, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.
Όπως τονίζει ο ίδιος στόχος τίθεται η περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και η διασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης και συνοχής.
Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού Φ. Πατριανάκου, ο κος Δένδιας επισημαίνει: «για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης παραμονής αλλοδαπών στην εν λόγω περιοχή, από το προσωπικό των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις και έλεγχοι σε ακίνητα και οχήματα. Οι δράσεις αυτές για την διετία 2010-2011 είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 243 μη νόμιμων μεταναστών Βεβαιώθηκαν δεκαέξι (16) παραβάσεις για εκμισθώσεις ακινήτων από ημεδαπούς ιδιοκτήτες σε λαθρομετανάστες και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης και Διοικητικά πρόστιμα. Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα, από 01-01-2012 μέχρι και 30-10-2012, κατά το οποίο συνεχίστηκαν και εντατικοποιήθηκαν οι εν λόγω δράσεις, συνελήφθησαν 136 μη νόμιμοι μετανάστες, για τους οποίους εφαρμόσθηκε η ισχύουσα ειδική νομοθεσία, 4 ημεδαποί ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι εκμίσθωναν ακίνητα στους εν λόγω παράνομους μετανάστες, 1 ημεδαπός οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, ο οποίος μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς για εργασία. Πλέον αυτών, κατασχέθηκε 1 φορτηγό αυτοκίνητο και σχηματίσθηκαν δικογραφίες κατά 4 ημεδαπών για εκμισθώσεις ακινήτων, παράνομη απασχόληση και λοιπές παραβάσεις της νομοθεσίας. Περαιτέρω, σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι-εξορμήσεις συνεχίζονται και με τη δραστηριοποίηση των λοιπών υφιστάμενων Υπηρεσιών της εν λόγω Αστυνομικής Διεύθυνσης (Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), με σκοπό την τήρηση της τάξης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.
Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σχετικά με δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης στη Λακωνία, ενδεικτικά σας διαβιβάζουμε το από 12-10-2012 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο σημείο αυτό, υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια ουσιαστικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος δεν περιορίζεται μόνο στην αστυνομική αρμοδιότητα, αλλά απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία και άλλων Υπηρεσιών, συναρμόδιων Υπουργείων ως και των λοιπών Φορέων (Υπουργείο Υγείας, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λπ.) και καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την ενίσχυση της συνεργασίας αυτής.
Πάντως, για την αντιμετώπιση του αναφερόμενου στην ερώτηση ζητήματος, λόγω της σοβαρότητας και του ευαίσθητου χαρακτήρα του, προς τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, δόθηκαν εκ νέου εντολές και οδηγίες, όπως καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση της νομιμότητας, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, τη συμβολή τους σε ό,τι αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητάς τους και ειδικότερα στο Δήμο Ευρώτα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας και την αναβάθμιση του επιπέδου της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και τη διασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης και συνοχής. Πλέον αυτών, επισημάνθηκε η σημασία της παροχής συνδρομής, από την Ελληνική Αστυνομία, προς τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς της περιοχής τους, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους».

Δημόσια Υγεία

Αναφερόμενος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στο θέμα της προστασίας της δημόσιας υγείας, επισημαίνει ότι «οι αλλοδαποί που συλλαμβάνονται στην ελληνική επικράτεια εξετάζονται προληπτικά από γιατρούς στις έδρες των Υπηρεσιών σύλληψής τους. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα υγείας, με μέριμνα των εν λόγω Υπηρεσιών, διακομίζονται άμεσα για την παροχή πρώτων βοηθειών, στο πλησιέστερο κέντρο υγείας ή νοσοκομείο και στη συνέχεια, εφόσον παραστεί ανάγκη για περαιτέρω νοσηλεία, σε νοσηλευτικά ιδρύματα.
Ειδικότερα, οι μη νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες ή αλλοδαποί κρατούμενοι υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, για φυματίωση, AIDS, ηπατίτιδα Β και C, για δερματικές παθήσεις κ.λπ. Επίσης, με πρωτοβουλία των Αστυνομικών Διευθύνσεων, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εξετάσεις θώρακος από κινητές ιατρικές μονάδες που μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στους χώρους προσωρινής κράτησης. Στο πλαίσιο αυτό, σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως ανηλίκων αλλοδαπών, ασθενών πασχόντων από AIDS κ.λπ., η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (Διεύθυνση Αλλοδαπών), επικοινωνεί άμεσα και συνεργάζεται με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ανωτέρω Υπουργείου, προς επίλυση των ανακυπτόντων προβλημάτων".

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)