Share |

Ο Σαμαράς φτιάχνει το ψηφοδέλτιο της Πελοποννήσου

Ποια ονόματα παίζουν σε κάθε νομό

Μεσσηνία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία και Ηλεία αποτελούν προτεραιότητα για τον Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία.

Καινούργια ονόματα, αν και όχι άγνωστα στις τοπικές κοινωνίες φιγουράρουν και «στριμώχνονται» για να χωρέσουν στα ψηφοδέλτια. Λέγεται μάλιστα ότι οι περισσότερες θέσεις έχουν ήδη κλείσει.

Με δεδομένο ότι η Πελοπόννησος αποτελεί στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω καταγωγής του ιδίου από την Μεσσηνία και λόγω καταγωγής της συζύγου του από την Αργολίδα, αλλά επιπλέον και για τον λόγο ότι παραδοσιακά η Πελοπόννησος αποτελεί «κάστρο» της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα ψηφοδέλτια της συγκεκριμένης Περιφέρειας.

Τα ονόματα που κυκλοφορούν στην Αθήνα, δεν απέχουν και πολύ από τα ονόμτα που διαρρέουν στους νομούς της Πελοποννήσου από τα κομματικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε ρεπορτάζ της  iefimerda, αναφέρονται οι παρακάτω λίστες:

 

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Μετά την αποχώρηση της Ελσας Παπαδημητρίου ισχυροποιείται σημαντικά ο Γιάννης Ανδριανός που έχει μείνει μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό. Από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους, σοβαρές πιθανότητες να μπουν στη λίστα έχουν ορισμένοι από τους εξής: Δημήτρης Κρανιας (πρώην υποψήφιος βουλευτής), Βαγγέλης Μπαρμπάκος (μέλος της Π.Ε. της ΝΔ), Τάκης Αναγνωσταράς (πρώην δήμαρχος Ναυπλίου), Κατερίνα Μπόμπου (τέως αντινομάρχης), Βασίλης Σιδέρης (Περιφερειακός σύμβουλος), Δημήτρης Σχοινοχωρίτης ( πρόεδρος ΝΟΔΕ), Χρήστος Καλατζης (εκδότης-δημοσιογράφος)

 

ΗΛΕΙΑ: Σήμερα, τη μοναδική «γαλάζια» έδρα έχει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Τζαβάρας, αφού ο Γιώργος Κοντογιάννης προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα της Ευγενίας Αυγερινοπούλου που είναι σήμερα βουλευτής Επικρατείας. Κατά τα λοιπά, τα ονόματα που συζητούνται είναι τα εξης : Διαμαντής Σειτανίδης (δημοσιογράφος), Χάρης Λαμπρόπουλος (γιατρός), Παναγιώτης Αδρακτάς (γιατρός-πρώην βουλευτής), Γιώργος Κατσαμπερης (δικηγόρος)

 

ΑΡΚΑΔΙΑ: Ο Γραμματέας της Π.Ε. Ανδρέας Λυκουρέντζος παραμένει ο πιο ισχυρός «παίχτης» για τη Νέα Δημοκρατία στην Αρκαδία. Από τους υπόλοιπους που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατέστεροι είναι οι εξής : Δημήτρης Κωστόπουλος (πρώην βουλευτής), Παναγιώτης Βαλασόπουλος (Περιφερειακός σύμβουλος) και Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Στην ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο σημερινός βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος ακόμα και αν είναι και πάλι υποψήφιος δεν φαίνεται να έχει πιθανότητες εκλογής καθώς η κόντρα του με τον Αντώνη Σαμαρά είναι γνωστή σε όλους. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για νέες - αλλά και παλαιότερες υποψηφιότητες- οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι οι εξής : Κώστας Σαμπαζιώτης (πρώην βουλευτής), Δημήτρης Πτωχός (κομματικό στέλεχος), Αντωνία Μπούζα (πρώην νομαρχιακή σύμβουλος), Μπέσσυ Πλέτσα ( τοπογράφος-μηχανικός), Σωτήρης Παναγιωτόπουλος (τ. αντινομάρχης), Δημήτρης Δράκος (τ. νομάρχης - υποψήφιος Περιφερειάρχης).

Εννοείται φυσικά ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα επιλέξει την Μεσσηνία ως τη μία από τις δύο Περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος.

 

ΑΧΑΙΑ: Στην Αχαΐα εκτός από τους νυν βουλευτές Νίκο Νικολόπουλο και Μιχάλη Μπεκίρη , οι μόνες βέβαιες υποψηφιότητες είναι αυτές της Νατάσας Ράγιου (δημοσιογράφος - πρώην βουλευτής ) και του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου (δημοσιογράφος ).

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Σήμερα η Νεα Δημοκρατία έχει ένα μόνο βουλευτή, τον Κωνσταντίνο Κόλλια. Εξαιρετικά πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού Αθηνάς Κόρκα καθώς επίσης και των Στέλιο Μάρκελου (πολιτευτής), Νικου Ταγαρά (Περιφερειακός σύμβουλος) και Κώστα Γιώτη (υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου). Σιγουρη είναι η κάθοδος στον εκλογικό στίβο του Χρήστου Δήμα, γιού του Αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα μαζι με την μεγάλη πολιτική <<προίκα>> του πατέρα του.

 

ΛΑΚΩΝΙΑ: Στον νομό εξακολουθούν να είναι πολύ ισχυροί οι δύο νυν βουλευτές, Γρηγόρης Αποστολάκος και Θανάσης Δαβάκης. Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι τα εξης : Μενέλαος Δασκαλάκης (πρώην γενικός διευθυντής της ΝΔ ), Φεβρωνία Πατριανάκου (πρώην βουλευτής Επικρατείας), Τάκης Σκανδαλάκης (πρώην βουλευτής).

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)