Share |

Ομογενείς βάζουν το χέρι στην τσέπη για την υγεία στη Λακωνία

Αγωνιούν για την πατρίδα τους από την Αυστραλία
Η παράδοση των μηχανημάτων έγινε στο διοικητή του νοσοκομείου Σπάρτης, από τον πρόεδρο του Παλλακωνικού Συλλόγου Νέας Νότιας Ουαλίας κ . Νίκο Καπερνάρο, τη γραμματέα κ. Βίκυ Κοκινάκου και το μέλος κ. Νίκη Πουλοκέφαλου, πρώην πρόεδρο του γυναικείου τμήματος του Συλλόγου

Έκκληση προς την ελληνική παροικία απευθύνει ο Παλλακωνικός Σύλλογος Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας» για τη στήριξη του Νοσοκομείου Μολάων. Μάλιστα όπως είχε προαναγγείλει αφιέρωσε όλες τις προσπάθειες του στο μηνιαίο μπάρμπεκιου του Μαΐου.

Ήδη ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Γιώργος Κρεμαστιώτης, έχει δωρίσει χίλια ευρώ για τα καύσιμα κίνησης των ασθενοφόρων, ενώ ο Βασίλης Γκιουζέπης εκ μέρους του Συλλόγου συγκεντρώνει δωρεές προερχόμενες από ενδιαφερόμενα άτομα.

Όπως τονίζουν οι ομογενείς «το Γενικό Νοσοκομείο Μολάων στο οποίο για πάνω από πενήντα χρόνια οι συμπατριώτες μας από τη νοτιοανατολική Λακωνία εμπιστεύονται την υγεία τους βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης.

Η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας απειλούν τη συνέχισή του. Ήδη έχουμε δει την αναγκαστική του συγχώνευση με το νοσοκομείο της Σπάρτης, την υποβάθμισή του σε κέντρο υγείας, ενώ ακόμα και το οριστικό λουκέτο δεν αποκλείεται.

Η υποβάθμιση αυτή έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις στις πιο βασικές ανάγκες όπως:

•προμήθειες φαρμάκων

• σεντόνια και κλινοσκεπάσματα για τους ασθενείς

• καύσιμα για τα ασθενοφόρα

•ιατρικά εργαλεία και μηχανές

•μην αναφέρουμε συντήρηση των κτιρίων, στο βαθμό που γιατροί και νοσηλευτές κάνουν ρόστερ για να βάψουν οι ίδιοι τους τοίχους μετά τις εργάσιμες ώρες.

Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν αμέσως στο νοσοκομείο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών».

 

Ανάλογη προσπάθεια έγινε πριν από λίγο καιρό και για τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, από τη Λακωνική Ομοσπονδία Νέας Νότιας Ουαλίας.

Οι Λάκωνες από το Σύδνεϋ, ανταποκρινόμενοι σε επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου, κ. Νικολάου Ι. Κουφού, για παροχή οιασδήποτε βοήθειας προς το ίδρυμα, συγκέντρωσαν από εκδηλώσεις της ομοσπονδίας τους το ποσό των επτά χιλιάδων ( 7.000 ) Ευρώ. Με το ποσό αυτό και ύστερα από συνεννόηση με το νοσοκομείο, αγόρασαν δύο ιατρικά μηχανήματα monitors τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από το τμήμα επειγόντων και από την παθολογική κλινική της νοσηλευτικής μονάδας.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)