Share |

Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν τον Βουδούρη

Σάλος με τον υποψήφιο στην Πελοπόννησο
Αλέξης Τσίπρας
Να σημειωθεί ότι πρόβλημα με την υποψηφιότητά του δεν έχει μόνο η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος αφού περίμενε να έχει την στήριξη των τοπικών οργανώσεων της Πελοποννήσου για να είναι υποψήφιος

Αντιμέτωπος με την άρνηση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο για την υποψηφιότητά του ως επικεφαλής περιφερειακού ψηφοδελτίου, βρίσκεται ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν φαίνεται να θέλει να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το τι μέλλει γεννέσθαι.

Παρότι πάντως υπήρχε έντονη φημολογία ότι επίκειται συνάντηση στων δύο ανδρών τη Δευτέρα, αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες  στα πλαίσια των συναντήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με υποψηφίους των περιφερειακών εκλογών, θέλοντας να μην δώσει έκταση στο θέμα που προέκυψε με την υποψηφιότητά του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο.

Να σημειωθεί ότι πρόβλημα με την υποψηφιότητά του δεν έχει μόνο η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ίδιος αφού περίμενε να έχει την στήριξη των τοπικών οργανώσεων της Πελοποννήσου για να είναι υποψήφιος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας την Κυριακή καταψήφισε την υποψηφιότητα Βουδούρη, με μεγάλη πλειοψηφία (25 κατά, 8 λευκά και καμία θετική ψήφο).

Ανάλογη απόφαση έχουν λάβει και η Νομαρχιακή Κορινθίας, αλλά και η τοπική οργάνωση του Ναυπλίου.

Εντωμεταξύ, την Δευτέρα με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο τονίζοντας:  «Δεν εμμένουμε στη λάθος επιλογή... ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι είναι μεγάλο κόμμα που διορθώνει τα λάθη του».
 

Από την πλευρά του πάντως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με δήλωσή του τονίζει:  «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από την «Κοινωνία Πρώτα» όσο και από μένα προσωπικά, διότι αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Κατανοώ ότι το δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως ανάλογα στο παρελθόν, γεννά έναν εσωκομματικό διάλογο, ενίοτε έντονο, συστατικό στοιχείο δημοκρατικών κομμάτων.

Όμως, από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, για την αναχαίτιση της εκρηκτικής ανεργίας, για την αγροτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στον αντίποδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών του κ. Φούχτελ, για τη αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των απορριμμάτων και για μια νέα νοοτροπία δημοκρατικού ελέγχου, που απορρίπτει τις χρόνιες πελατειακές συμπεριφορές. Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί την καταστροφική για το λαό της Πελοποννήσου, αλλά εξαιρετικά φιλική για την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διοίκηση του κ. Τατούλη. Η Πελοπόννησος πρέπει να γυρίσει σελίδα».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)