Share |

«Ορκίζονται» ότι θα τελειώσει ο Ανάβαλος

Διαβεβαιώσεις από Μανιάτη, Ανδριανό και Τσαυτάρη

Σε φάση ολοκλήρωσης μαπίνει σύντομα το έργο του Αναβάλου, σύμφωνα με τους υπουργούς Γ. Μανιάτη, Γ. Ανδριανού και Θ. Τσαυτάρη.

 

Μανιάτης και Ανδριανός που έχουν λόγο να ανταγωνίζονται και να νοιώθουν άβολα για τις καθυστερήσεις αφού εκλέγονται στην Αργολίδα, με σχεδόν ταυτόχρονες ανακοινώσεις τους λένε τα ίδια: Ότι πλησιάζουμε στην φάση να ξεκινήσει η ολοκλήρωση του έργου (το ακούμε όποτε πλησιάζουν εκλογές).

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γ. Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη στενή συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και τη συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το μεγάλο έργο της Αργολίδας, ο Ανάβαλος, μπαίνει πια στην τελική φάση υλοποίησής του. Βεβαιώνω τους πολίτες της Αργολίδας ότι έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά και οικονομικά προβλήματα που εμφανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Οι περιβαλλοντικές και άλλες αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο ΠΕΚΑ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρούν ταχύτατα. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μου απέστειλε πρόσφατα σχετικό σημείωμα με τις δράσεις, το οποίο επισυνάπτεται. Σχετικές πρωτοβουλίες επιπλέον χρηματοδότησης του έργου με νέα κονδύλια  έχουν αναληφθεί από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Γ. Διδασκάλου και τον Περιφερειάρχη, κ. Π. Τατούλη.

Εξάλλου πρόσφατα εγκρίναμε από το Πράσινο Ταμείο σε συνεργασία με την
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου την ανάθεση στο Ε.Μ.Π ενός συνολικού έργου για την πλήρη και σε βάθος δεκαετιών μελέτη του υδατικού προβλήματος της Αργολίδας
».

Αντίστοιχα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, λέει ότι στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του αρδευτικού έργου του Αναβάλου επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος του απέστειλε στη συνέχεια ενημερωτικό σημείωμα όπου καταγράφονται οι συνολικά 11 σχετικές με το έργο Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν υπογραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον κ. Τσαυτάρη και συγκεκριμένα:

-για το έργο αναβάθμισης του αντλιοστασίου και του φράγματος του Αναβάλου

-για το έργο μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από το δίκτυο του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα.

-για τη μελέτη μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο στο Ασκληπιείο και την Επίδαυρο, και

-για τη μελέτη μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τον Ανάβαλο στο Δήμο Ερμιονίδας.

 

Πέραν των πανηγυρικών δηλώσεων των δύο βουλευτών Αργολίδας και υπουργών παραθέτουμε τις πιο πρόσφατες υπογραφές αποφάσεων που εστάλησαν στα μέσα ενημέρωσης και είναι:

1. Η Έγκριση της Γεωργοτεχνικής -  Γεωργοοικονομικής μελέτης  του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου, στο δήμο Ερμιονίδος»,  από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Διδασκάλου, στις 17/03/2014.

2. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία υδραγωγείου συνολικού μήκους 31,9km από τη Διώρυγα Αναβάλου προς τις Δ.Ε. Ασκληπιείου και Επιδαύρου του Δήμου Επιδαύρου, από τον Υπουργό ΠΕΚΑ στις 10/02/2014.

3. Η έγκριση τροποποίησης υδραυλικής μελέτης των εργασιών του έργου «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από το δίκτυο Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτυα, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μηδέας Ν. Αργολίδας καθώς επίσης και η έγκριση για τις συμπληρωματικές εργασίες που ολοκληρώνουν την αναβάθμιση – συντήρηση του φράγματος και του αντλιοστασίου του Αναβάλου στις 8/5/2014.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)