Share |

Όταν κλείσουμε την συμφωνία, άλλοι θα έχουν το πρόβλημα

Τι είπε ο Κουίκ στην Τρίπολη

«Όταν κλείσουμε την οριστική συμφωνία, άλλοι θα έχουν το πρόβλημα, που – απ 'ότι ακούω - θα φέρει εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν ή όχι. Κυριακή κοντή γιορτή...»

Τα παραπάνω δήλωσε από την Τρίπολη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα δεν θα το έχουν ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ, αλλά κάποιοι άλλοι και μάλιστα με εκρηκτικές καταστάσεις.

Ο κος Κουίκ που συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη όπως δήλωσε «Μιλήσαμε για τα προγράμματα ΕΣΠΑ, που τα «τρέχει» με εξαιρετικό ρυθμό, κάναμε μεγάλη κουβέντα για το οξύτατο πρόβλημα των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο καθώς εδώ έχει φτάσει «ο κόμπος στο χτένι», σε σχέση και με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας και συζητήσαμε την προετοιμασία της περιοδείας, που ετοιμάζεται να κάνει σε νομούς της Πελοποννήσου ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης .

Όπως είπα και νωρίτερα, στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου είναι απαραίτητο να συνυπολογίζουμε την καλή μας συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια τοπική Αυτοδιοίκηση. Η γνώση και καταγραφή και η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων Περιφερειών και Δήμων βοηθούν στην σωστότερη λειτουργία του κράτους».

Ερώτηση: Με το θέμα των διαπραγματεύσεων, πως έχουν τα πράγματα;

Απάντηση: Όπως είπε χθες τα βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ - είμαστε κοντά σε μια έντιμη συμφωνία, επ’  ωφελεία και των δύο πλευρών. Πιστεύω, ότι μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα έχουμε δώσει την απάντηση σε όλους εκείνους, που τρομολαγνούσαν επί τρεισήμισι μήνες.

Οι αγορές θα βρουν την ηρεμία τους κι εμείς θα προχωρήσουμε με την τετραετή λαϊκή εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό, στην εφαρμογή όσων υποσχεθήκαμε.

Ερώτηση: Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα απόδοση του κυβερνητικού έργου;

Απάντηση: Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Παρά την μεγάλη πίεση που δεχθήκαμε, μέσα κι έξω από την χώρα, αναλάβαμε σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή που αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και στην ρύθμιση των 100 δόσεων, τόσο σε Εφορίες, όσο και σε Ταμεία, με εξαιρετικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζω μια δήλωση, που είχα κάνει στην Κομοτηνή - από τις 5 Απριλίου - ότι θα σπεύσω, από τους πρώτους να κάνω ρύθμιση στην Εφορία, όπως κι έπραξα ήδη από τις πρώτες ημέρες που «άνοιξε» το σύστημα.

Καλώ όλους εκείνους από τον χώρο της πολιτικής, τον χώρο της δημοσιογραφίας, τον χώρο της επιχειρηματικότητας, μέχρι και τον τελευταίο φορολογούμενο, να δράξουν αυτήν την μοναδική ευκαιρία, η οποία θα βοηθήσει και τους ίδιους, αλλά και τα ταμειακά αποθέματα του κράτους και των Ταμείων.

Ερώτηση: Η νέα συμφωνία θα έχει αποδοχή από τα μέλη, Βουλευτές και Στελέχη, των δύο Κομμάτων, που συγκυβερνούν;

Απάντηση: Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι για πρώτη φορά αυτά τα πέντε χρόνια, βρέθηκε μια ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε και διαπραγματεύεται σκληρά, αναζητώντας να ξαναμπεί η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης, ανακτώντας την εθνική της κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Το πρόβλημα δεν θα το έχουμε ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στους ΑΝΕΛ, γιατί όλοι οι ψηφοφόροι μας έχουν εκτιμήσει, ότι παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις, έχουμε «βάλει μπροστά» το ξεκαθάρισμα όλου του τοπίου ανομίας και συνδιαλλαγών, που προστάτευαν οι συγκυβερνώντες, που καταψηφίστηκαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν, ότι εμείς είμαστε εκείνοι που - επιτέλους  - ανοίγουμε αποφασιστικά την λίστα Λαγκάρντ και όλες τις λίστες με τα ονόματα εκείνων που «ξέχασαν» να δηλώσουν τις καταθέσεις τους Ελλάδα και εξωτερικό.

 Όπως  διαπιστώνουν, ότι είμαστε οι πρώτοι, που θα βάλουμε μια τάξη σε όλες τις εκκρεμότητες των ΜΜΕ και κυρίως των ηλεκτρονικών, όπως επίσης είμαστε εκείνοι, που προασπιζόμαστε τα κρατικά αγαθά της Ενέργειας και των Υδάτων, την ώρα που θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την κρατική περιουσία που προσφέρεται, αλλά με την συνέργεια των ιδιωτών επενδυτών και του κράτους.

Νομίζω, ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν – επαναλαμβάνω - απόλυτα σαφής στη χθεσινή του ομιλία στο ΣΕΒ.

Όταν κλείσουμε την οριστική συμφωνία, άλλοι θα έχουν το πρόβλημα, που – απ 'ότι ακούω - θα φέρει εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν ή όχι. Κυριακή κοντή γιορτή...

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)