Share |

Παραλίες της Μεσσηνίας και Λακωνίας στο ΤΑΙΠΕΔ

Ποιες εκτάσεις ετοιμάζονται για ιδιωτικοποίηση

Εκτάσεις – φιλέτα της Μεσσηνίας και Λακωνίας περνούν στο ΤΑΙΠΕΔ, προς αξιοποίηση.

Πρόκειται για τις παρακάτω παραλίες:

 • στην Μεσσηνία, 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα, 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα - Διβάρι, 220 στρ. παραλία στην Μπούκα-Βελίκα Μεσσήνης, 48 στρ. παραλία στην περιοχή «Κορδία» Καλαμάτας (Γουλιμίδες), 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης.
 • στην Λακωνία, 175 στρέμματα κατάλευκης αμμουδιάς σε μια από τις γνωστότερες παραλίες παγκοσμίως, στο Σαρακίνικο (Μεγάλος Σίμος) Ελαφονήσου, 500 στρ. παραλιακή έκταση στη Γλυκόβρυση, 107 στρ. παραλιακή έκταση στο Σκουτάρι, 11 στρ. παραλία στην Παχιά Άμμο Πλύτρας.

Εντωμεταξύ έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο Βουλευτής Θανάσης Πετράκος επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ διαπράττεται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα εργαλείο της τρόικας που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει γίνει στην Ευρώπη μετά το 1991 που ξεπουλήθηκαν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις της Ανατολικής Γερμανίας.

Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε με την πρόφαση  της προώθησης του δημοσίου συμφέροντος. Στην πραγματικότητα όμως λειτουργεί με στόχο  το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες «επενδυτές». Το Υπουργείο Οικονομικών δεν διστάζει να «περνάει» στο ΤΑΙΠΕΔ ακόμη και ακίνητα μεγάλης ιστορικής σημασίας (προσφυγικά). Το ΥΠ.ΟΙΚ. ξεπουλάει σε εξευτελιστικές τιμές ακίνητα του Δημοσίου στους ιδιώτες και στη συνέχεια τα ενοικιάζει από αυτούς, εξασφαλίζοντάς τους κέρδη.

Με απόφαση της συγκυβέρνησης «πέρασαν» στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν, εκτάσεις- φιλέτα εκατοντάδων στρεμμάτων, που μέχρι τώρα ήταν Δημόσιες και διαθέσιμες στους πολίτες, που βρίσκονται στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

Προτίθεται το ΥΠ.ΟΙΚ. να απεντάξει από το ΤΑΙΠΕΔ των εκτάσεων αυτών, οι οποίες είναι εκτάσεις-φιλέτα και μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος ορισμένες δε από αυτές προορίζονταν για άλλους σκοπούς όπως η κατασκευή σχολείων και αθλητικών χώρων και που η «αξιοποίησή» τους ενδέχεται να είναι αντισυνταγματική;

 1. Αίτηση κατάθεσης εγγράφων.
 2.  Επίσης ζητείται να κατατεθούν τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα:
 3. Το τοπογραφικό διάγραμμα ή τις συντεταγμένες των ορίων όλων των προς παραχώρηση ακινήτων των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας που εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
 4. Το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς (το πρόσφατο ιστορικό, δηλαδή πρακτικά με ποιο τρόπο περιήλθαν στο δημόσιο).
 5. Τα αναλυτικά πρακτικά των αποφάσεων (όχι αποσπάσματα) των δημοτικών συμβουλίων με τις οποίες καθορίζεται η μελλοντική χρήση γης για τα κάθε ένα από τα ανωτέρω ακίνητα.

 

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)