Share |

Παρουσιάστηκε το Master Plan του λιμένα Ναυπλίου

Με την παρουσίαση του πλαισίου των έργων ανάπτυξης λιμένα (ΠΕΑΛ) Ναυπλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του τελικού σχεδιασμού που θα σταλεί προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Το ΠΕΑΛ Ναυπλίου στηρίζεται σε τρείς βασικούς άξονες:

-Τον εξορθολογισμό της χωροθέτησης των υφιστάμενων χρήσεων

-Την πλήρη εκμετάλλευση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και

-Την κατασκευή των απαιτούμενων έργων (λιμενικών, κτιριακών, χερσαίων χώρων κλπ) που καθορίζονται στην μελέτη.

Στόχος των προβλεπομένων έργων είναι:

-Η αύξηση της δυνατότητας υποδοχής πρόσθετης τουριστικής

-Η δημιουργία σύγχρονου cruiseterminal (τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων)

-Χωροθέτηση χώρων στάθμευσης

-Αξιοποίηση υφισταμένων κτιρίων και προσθήκη νέων

-Βελτιστοποίηση της λειτουργίας του λιμένα και σύνδεση του με την πόλη.

Κατά την παρουσίαση του masterplan του λιμένος ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος στάθηκε, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερα στην επίτευξη για πρώτη φορά της ενοποίησης της τεράστιας έκτασης του λιμένα με τον ιστό της πόλης, υπογραμμίζοντας με έμφαση την στρατηγική προσέγγιση απ την σημερινή δημοτική αρχή, όλων των σοβαρών θεμάτων και την ενσωμάτωση τους σ ένα στιβαρό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ναυπλιέων, «το ΠΕΑΛ προβλέπει των ελλιμενισμό όλων των ειδών πλωτών μέσων όπως κρουαζιερόπλοια, φορτηγά, θαλαμηγούς, δελφίνι, υδροπλάνο, αλιευτικά επαγγελματικά και ερασιτεχνικά κλπ., μπαίνει σε τάξη το κυκλοφοριακό και τοποθετούνται όλες οι πέριξ και εντός αυτού χρήσεις.»

Στην σημασία του ΠΕΑΛ αναφέρθηκε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης υποστηρίζοντας ότι «έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή προσέγγιση πως διαμορφώνεται ο χερσαίος χώρος της περιοχής του λιμανιού του Ναυπλίου, δηλαδή έχουμε μια καλή συγκυρία να πάρουν σάρκα και οστά τα έργα που σχεδιάζουμε τόσα χρόνια.».

Για μια αυτονόητη ενέργεια που έπρεπε να έχει γίνει πριν από χρόνια, αλλά ευτυχώς γίνεται τώρα έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος χαρακτήρισε εξαιρετική την συνεργασία της περιφέρειας με τον Δήμο Ναυπλιέων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Η ανάπτυξη του Ναυπλίου αποτελεί στρατηγικό στόχο για όλους. Και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας για μια οργανωμένη χωρική επένδυση στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή.» Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «αυτές οι παρεμβάσεις, αυτός ο οδηγός μπορεί να μας οδηγήσει στο να κάνουμε το Ναύπλιο χώρο ανταγωνιστικό στα διεθνή ζητούμενα» ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει ο διεθνής διαγωνισμός για τον τουριστικό λιμένα(ΜΑΡΙΝΑ) και δεσμεύτηκε ότι το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού θα προχωρήσει.

Η παρουσίαση έγινε από τα μέλη της μελετητικής ομάδας Μαρία Γιαουτζή (καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου), Νικόλαο Παναγόπουλο (Λιμενολόγο) και Ηλία Γραμματικογιάννη (Διδάκτορα Μηχανικό).

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)