Share |

Πετάει, πετάει… και όλοι ευλογούν τα γένια τους

Έγινε το πρώτο βήμα για το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Το πρώτο βήμα για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Τρίπολης ως πολιτικό έγινε επιτέλους μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών.

Μετά την υπογραφή από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη της κοινής απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης, ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, τώρα ανοίγει ο δρόμος για να αναζητηθούν ενδιαφερόμενοι επενδυτές, ώστε να υλοποιήσουν τα σχέδια για την μετατροπή του ως πολιτικό.

 

Πρόκειται για ένα αίτημα κυρίως του τουριστικού κλάδου που όταν φτάσει στην ολοκλήρωσή του, θα μπορέσει να ανοίξει άλλες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη της κεντρικής και βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Παράλληλα όμως το αεροδρόμιο αυτό σχεδιάζεται να συμβάλει στις μεταφορές προϊόντων.

 

Η εκδήλωση υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ έγινε σε πανηγυρικό κλίμα με καλεσμένους φορείς, δημάρχους κλπ, ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος.

Παρευρέθηκαν εκ μέρους των ιδιωτικών τουριστικών φορέων ο Πρόεδρος και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ο.Π. καθώς και εκπρόσωποι των Συλλογικών Τουριστικών Φορέων Πόρτο Χελίου - Ερμιονίδας και Τολού, ενώ από την πλευρά της Πολιτείας παρευρέθη ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου.

Οι πιο οργανωμένοι έσπευσαν να στείλουν πρώτοι δελτία Τύπου για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Περιφέρειας που επανέλαβε με δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, «μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου Low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics. Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων».

 

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

 

«Στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης θα δώσει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και φυσικά θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ναυπλιέων» δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος.

 

Δηλώσεις κάνουν με την σειρά τους εμπλεκόμενοι και μη φορείς είτε για να στηρίξουν τις προσπάθειες άλλων είτε για να ευλογήσουν τα …γένια τους.

 

«Ήδη ως βουλευτής στήριξα ενεργά αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας κάθε σχετική δυνατότητα, τόσο με παρεμβάσεις μου στη Βουλή και εκτός αυτής, όσο και σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εκπροσώπους φορέων, και βεβαίως τον αρμόδιο Υπουργό κ. Αβραμόπουλο» δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

 

«Μετά τη συνεργασία που είχα με τους δύο συναδέλφους Υπουργούς στις 25 Αυγούστου, υπογράφηκε σήμερα η απόφαση αυτή που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του μεγάλου αιτήματος των νομών Αργολίδας, Λακωνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας να χρησιμοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές τόσο για μεταφορά τουριστών με πτήσεις charter όσο και για τη μεταφορά εμπορευμάτων της Πελοποννήσου» δηλώνει ο υπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος είχε προετοιμάσει το έδαφος τις προηγούμενες ημέρες και με άλλες δηλώσεις του.

 

Ανάλογες δηλώσεις φτάνουν από κάθε κατεύθυνση.

 

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)