Share |

Πλήγμα το κλείσιμο της Αγροτικής

Διαμαρτύρεται ο δήμος Ευρώτα, που θεωρεί την απόφαση για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στις Κροκεές, πλήγμα για την περιοχή

Πλήγμα για τις Κροκεές είναι η απώλεια της Αγροτικής Τράπεζας. Μάλιστα ο δήμος ζητά την αναστολή της απόφασης, με επιστολή του αντιδήμαρχου κου Παναγιωτακάκου, προς το Υπουργείο Οικονομικών και τη Διοίκηση της Α.Τ.Ε. Bank.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Εκφράζοντας την πεποίθηση τόσο του Δημάρχου Ευρώτα κου Ιωάννη Γρυπιώτη όσο και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώνουμε την αντίθεση – αγανάκτησή μας, σχετικά με το νέο πλήγμα, που ο δήμος μας υπέστη.
Πρόκειται για το κλείσιμο της Α.Τ.Ε. Κροκεών, όπως επίσης του Γερακίου, που καταδεικνύει την αποστροφή της κυβερνητικής πολιτικής, κυρίως όμως, της τράπεζας, προς τον αγροτικό κόσμο του δήμου μας.
Δεν είναι δυνατόν, στο πλαίσιο του Μνημονίου, να καταργούνται θεσμοί και πιστωτικά ιδρύματα, που μπορούν να προσφέρουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εκφράσει, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, ότι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο ιδρυμάτων, όχι μόνο δεν προσφέρουν στην περιστολή δαπανών, αντίθετα, μεγεθύνουν δημοσιονομικά βάρη και δυσκολεύουν τη ζωή των συμπολιτών μας.
Το κλείσιμο της Α.Τ.Ε. Κροκεών προστίθεται στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, Δ.Ο.Υ., πιστωτικών ιδρυμάτων (Ε.Τ.Ε. Βλαχιώτη, Α.Τ.Ε. Γερακίου), ΕΛΤΑ και το Ι.Κ.Α. Σκάλας, ενώ καθώς φαίνεται, θα υπάρξει και συνέχεια.
Οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα, εκτός των δυσβάστακτων οικονομικών βαρών, που αδίκως, καλούνται να πληρώσουν, βλέπουν και τα καθημερινά εμπόδια που προστίθενται στην εξυπηρέτησή τους.
Είναι γνωστό, ότι η Α.Τ.Ε. Κροκεών εξυπηρετεί συμπολίτες μας, τεσσάρων Τοπικών Κοινοτήτων, με μεγάλη ακτίνα και ανεπαρκή συγκοινωνία.
Εκτός του αγροτικού πληθυσμού, που ανέκαθεν εμπιστευόταν ως Τράπεζά του την Α.Τ.Ε., υπάρχει γηρασμένος πληθυσμός, δύσκολα μετακινούμενος.
Επιπλέον, εκτός των ασκήσεων, επί χάρτου, για περιστολή των δαπανών και μεγιστοποίηση του κέρδους της Τράπεζας, αναρωτήθηκε κάποιος εκ των γραφειοκρατών – τεχνοκρατών, πώς θα εξυπηρετηθούν τα περήφανα γηρατειά, οι ανήμποροι και άρρωστοι συμπολίτες μας;
Αναρωτήθηκε κανείς, αν το σύνολο των συμπολιτών μας, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις του πρώην Δήμου Κροκεών, αποσύρουν τις καταθέσεις τους – γεγονός που με βεβαιότητα θα συμβεί – αν θα υπάρξει όφελος ή ζημιά για την Α.Τ.Ε.;
Παρακαλούμε, έστω και την ύστατη ώρα, να υπάρξει εκ μέρους σας γενναιότητα και πολιτική βούληση, για ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απόφασης και συνέχιση της λειτουργίας της Α.Τ.Ε. Κροκεών.
Γνωρίζετε ότι, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια για την απρόσκοπτη λειτουργία της Α.Τ.Ε. Κροκεών, όπως γίνεται και σε άλλες περιοχές.
Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και το συμφέρον των πολιτών, αλλά και της ίδιας της Α.Τ.Ε. Κροκεών.
Πρέπει να γνωρίζετε, ότι οι πολίτες των Κροκεών, του Δαφνίου, του Βασιλακίου και του Λαγίου, διακρίνονται για το ήθος, την εργατικότητα, προπάντων, δε, για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τους.
Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση που εμείνετε στην άδικη απόφαση κλεισίματος της Α.Τ.Ε. Κροκεών».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)