Share |

Πώς θα επιβιώσει το κράτος χωρίς επιχειρήσεις;

Ανοιχτή επιστολή Επιμελητηρίου Αργολίδας στον Βενιζέλο

Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αντίστοιχη με αυτή που παρέχεται στο Τραπεζικό σύστημα που στηρίζεται συνεχώς από το κράτος, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το Επιμελητήριο Αργολίδας, με ανοιχτή επιστολή του προέδρου Φώτη Δαμούλου.

Όπως τονίζεται στην επιστολή το βασικό στοίχημα για όλους μας είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση τόσο του κράτους όσο και των Τραπεζών. Αν δεν επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μοιραία δεν θα επιβιώσουν και οι τράπεζες με τραγικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας μας.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αγορά της Αργολίδας, όπως και όλης της Ελλάδας έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τεράστια και σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανυπέρβλητα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της τετραετούς ύφεσης που μαστίζει την Ελληνική οικονομία . Οι επιχειρήσεις της περιοχής μας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο, εξαιτίας της μείωσης κατανάλωσης και της έλλειψης ρευστότητας που βιώνει η αγορά αποτέλεσμα της πολιτικής μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος που καταναλώνεται στη προσπάθεια συρρίκνωσης των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Επιμελητήριο στην αγορά της Αργολίδας, οι πωλήσεις έχουν πέσει σε ποσοστό από 40 έως και 70% ανάλογα με τον κλάδο δραστηριοποίησης με κύριους πληττόμενους τους κλάδους της οικοδομής, του λιανεμπορίου, της εστίασης, και του αυτοκινήτου καθώς και όσα επαγγέλματα σχετίζονται με τους παραπάνω κλάδους.. Αυτό προφανώς συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Ύστερα από πολλαπλά αιτήματα επιχειρήσεων μελών μας, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, αφού ενημερώθηκε σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο Ν.3816/2010, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των αγροτών προς τα Πιστωτικά ιδρύματα, ζητεί να τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή ο Νόμος «ΑΝΑΣΑ» 3816 που εφαρμόστηκε για τις επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές για επιχειρήσεις με Γ΄ κατηγορίας βιβλία όσον αφορά τις ενήμερες οφειλές, και για τις ληξιπρόθεσμες με κατηγορίας βιβλία Β΄ θα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε εφαρμογή αλλά με τροποποιήσεις ικανές να αποδώσουν αποτελέσματα.

 

Οι τροποποιήσεις που προτείνουμε είναι οι εξής:

1.Να εντάσσονται και οι επιχειρήσεις με ενήμερες οφειλές

2.Το διάστημα ρύθμισης των οφειλών να είναι τουλάχιστον μέχρι το 2020.

3.Να δοθεί περίοδος χάριτος τουλάχιστον 6 μήνες.

4.Το επιτόκιο να οριστεί κάτω του 4%.

5.Να παγώσουν όλοι οι πλειστηριασμοί από τη στιγμή που οι επιχειρηματίες ζητούν την ένταξη τους στη ρύθμιση.

 

Κύριε Υπουργέ,

Για να αποφύγουμε την οικονομική κατάρρευση των επιχειρήσεων και σαν επακόλουθα την οικονομική και κοινωνική αποσύνθεση ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αντίστοιχη με αυτή που παρέχεται στο Τραπεζικό σύστημα που στηρίζεται συνεχώς από το κράτος.

Το βασικό στοίχημα για όλους μας είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση τόσο του κράτους όσο και των Τραπεζών.

Αν δεν επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μοιραία δεν θα επιβιώσουν και οι τράπεζες με τραγικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας μας.

Παρακαλούμε να εξετάσετε και να δεχτείτε την πρόταση μας μακριά από τους δογματισμούς και τις άκαμπτες προσεγγίσεις που συνήθως επικαλούνται οι τραπεζίτες, ώστε να διευκολυνθεί η επιχειρηματική κοινότητα να αντεπεξέλθει των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει εις όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας”.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)