Share |

Πώς θα ξεπεράσουν την κρίση οι ξενοδόχοι της Αρκαδίας

Λύσεις για την αντιμετώπιση των δεκάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος αναζητούν οι ξενοδόχοι της Αρκαδίας. Η αναγκαιότητα άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά ημερίδας για τον τουρισμό που διοργανώθηκε στη Δημητσάνα.

Στην εισήγησή του, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας κ. Μαρινάκος, αναφέρθηκε σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού και διαρθρωτικών προβλημάτων τουριστικής ανάπτυξης στην Π.Ε. Αρκαδίας, με επίκεντρο την ορεινή Αρκαδία αλλά και σε θέματα φορολογικού και θεσμικού χαρακτήρα, που εντόνως προβληματίζουν τους ξενοδόχους.

Ειδική μνεία, για το Ελληνικό Πρωινό, την οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες και για το φαινόμενο της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy), μια νέα τάση που εξαπλώνεται παγκοσμίως με έντονους ρυθμούς εις βάρος της επίσημης ξενοδοχίας, της ποιότητας στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και την απασχόλησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έγινε από τον κ. Πολλάλη Δημήτρη.

Το στίγμα του προγραμματισμού και της προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας, για τη επόμενη διετία, δόθηκε από τον εκπρόσωπο του Destino Tours, κ. Μπίνο Νικόλαο.

Ο κ. Παπαϊωάννου Χαράλαμπος με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη υποψηφιότητα της Τρίπολης ως “Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021”, μια συνολική προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης και όλων των Δήμων της Αρκαδίας, της οποίας η αξιολόγηση αλλά και η τελική επιλογή, θα φέρει θετική επίδραση, ιδιαίτερη τόνωση και πολλαπλασιαστικά τουριστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Την διαδικασία κατηγοριοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά, με βάση την νέα νομοθεσία, ανέλυσε η προσκεκλημένη εκπρόσωπος έγκριτης πιστοποιημένης εταιρίας, κ. Μπάκα Θεανώ, ενώ στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται εκ μέρους των Τραπεζών μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων τραπεζικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Δημουλάς Λάμπρος.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του κοινού σε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις αναφορικά με την  τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την βελτίωση έργων αναδομών και υποδομών. Με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών, συμφωνήθηκε από κοινού να οργανωθεί σύντομα μια νέα διευρυμένη συνάντηση, μεταξύ των ιδιωτικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων τουριστικού αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)