Share |

Πώς θέλουν την πλατεία Πετρινού, οι επαγγελματίες της Τρίπολης

Προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικότητας και την τήρηση της νομιμότητας
Πλατεία Πετρινού
Ζητείται αυστηρή τήρηση και διαρκής έλεγχος των κανόνων που θα αποφασιστούν σχετικά με τη λειτουργία της πόλης

Συγκεκριμένες προτάσεις για την θέσπιση κανόνων λειτουργίας επί των υπό ανάπλαση οδών Εθνικής Αντίστασης, Τ.  Σεχιώτη καθώς και επί της πλατείας Πετρινού, καταθέτουν οι επαγγελαμτίες της περιοχής μέσω του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προς τον δήμο Τρίπολης.

Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο βασικό πρόβλημα αποτελεί, όχι μόνον η θέσπιση σωστών και δίκαιων κανόνων, αλλά η εφαρμογή τους από τα αρμόδια όργανα. Για το λόγο αυτό, ζητείται αυστηρή τήρηση και διαρκής έλεγχος των κανόνων που θα αποφασιστούν σχετικά με τη λειτουργία της πόλης.

Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

 1. Η  κατάρτιση της νέας κανονιστικής που έχει εξαγγείλει ο Δήμος Τρίπολης εδώ και πολύ καιρό κωλυσιεργεί αφάνταστα. Αυτό έχει σαν  αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις μας να λειτουργούν με πλήρη αβεβαιότητα και ουδείς εκ των επιχειρηματιών γνωρίζει εμπεριστατωμένα τι μέλει γενέσθαι, έτσι ώστε να προσαρμόσει αναλόγως τα επιχειρηματικά του σχέδια. Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την άμεση έκδοση της και σας προτείνουμε να αφορά στις οδούς όλης της πόλης.

 

 1. Στους κεντρικούς δρόμους που πεζοδρομούνται (Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη), να δίδεται άδεια καταλήψεως του κοινοχρήστου χώρου στην πρόσοψη του κάθε καταστήματος.

     Ο χώρος θα οριοθετείται σαφέστατα από το ρείθρο του πεζοδρομίου που θα κατασκευαστεί

     και θα αφορά στα 2/3 αυτού.

 1. Προτείνουμε τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης επι της Πλατείας Πετρινού να αναπτύσσονται στον εξωτερικό χώρο σύμφωνα με την παλιά κανονιστική του Δήμου. Αυτή όριζε να υπάρχει  μία σειρά τραπέζια στην πρόσοψη του κάθε καταστήματος, κατόπιν να μεσολαβεί διάδρομος για την διέλευση των πεζών και μετέπειτα να παραχωρείται o υπόλοιπος χώρος που θα μας υποδειχθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την τοποθέτηση των υπολοίπων τραπεζοκαθισμάτων. Εκτίμηση μας είναι ότι με αυτή την διάταξη θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη η οποία αφενός μεν θα εξυπηρετήσει όλα τα καταστήματα πέριξ της πλατείας , αφετέρου δε θα δημιουργήσει σωστούς και σαφείς διάδρομους προσπέλασης των πολιτών προς τις εισόδους των πολυκατοικιών, των γραφείων, φροντιστηρίων αλλά και των υπολοίπων καταστημάτων και θα δίνει άπλετο χώρο για τους πεζούς.
 2. Τα περίπτερα να διαμορφωθούν κατά  τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνονται εξωτερικά αντικείμενα που δε συνάδουν με την καλαίσθητη ομοιομορφία. (Ψυγεία αναψυκτικών, παγωτών, διαφημιστικές επιγραφές και banners). Αυτό μπορεί να γίνει με την κατασκευή περιπτέρων κλειστών σε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις, στα οποία οι ιδιοκτήτες θα δραστηριοποιούνται εντός αυτών και μόνο. 
 3. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης να καταρτίσει σχέδιο, που θα αφορά στην διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων.

     Το σχέδιο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες εναλλακτικές μεθόδους σκίασης

και προστασίας από βροχή και κρύο, καθώς και διαχωρισμού των καταστημάτων με κάθετα διαχωριστικά μέχρι το όριο της πρόσοψης της κάθε επιχείρησης.

Η κάθε επιχείρηση κατόπιν θα κάνει αίτηση όπου θα δηλώνει  πιο σχέδιο θα ακολουθήσει από αυτά που θα της έχουν υποδειχθεί και αναλόγως θα αδειοδοτείται για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου που θα της δοθεί.  

Έτσι θα διασφαλιστεί η ομοιομορφία της πόλης μας και θα προαχθεί

η ΝΟΜΙΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ καθώς και η μέριμνα για τις υπόλοιπες

κοινωνικές ομάδες (Διέλευση πεζών, ποδηλατών, ασθενοφόρων, οχημάτων

τροφοδοσίας κλπ).

 1. Για την τροφοδοσία των καταστημάτων να υπάρξει πρόβλεψη που θα αφορά σε συγκεκριμένο ωράριο προσπέλασης των οχημάτων  από τις 5:00 έως τις 10:00 τις πρωινές ώρες και από τις 15:00  έως τις 17:00 τις απογευματινές ώρες.
 2. Κατά μήκος των δρόμων ανάπλασης, δεδομένου ότι υπάρχουν πλείστες επιχειρήσεις όπου διανέμουν  τα προϊόντα τους με οχήματα, να εξυπηρετούνται αυτά από τους κάθετους πλαγίους δρόμους (παράδρομους).
 3. Αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των πεζοδρόμων και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής έλεγχος για την μη διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων και του παράνομου παρκαρίσματος. Παρόλα αυτά και δεδομένου ότι στο κέντρο της πόλης μας και τους συγκεκριμένους δρόμους και την πλατεία Πετρινού έχουν την έδρα τους πλήθος ιατρείων και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, τις οποίες υπάρχει ανάγκη να προσεγγίζουν κατά περίπτωση άτομα μεγάλης ηλικίας, με δυσκολίες στην κίνηση ή άτομα με ειδικές ανάγκες, θα πρέπει να υπάρξει κάποια πρόβλεψη ή ειδική άδεια για την προσέγγιση των ταξί σε αυτά τα σημεία, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση των ανωτέρω ατόμων στους επαγγελματίες που πρέπει να επισκεφθούν.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)