Share |

Προσοχή στην θαλάσσια Ανεμώνα της Καραθώνας

Προκαλεί ερεθισμό και κνησμό και πιο σπάνια αναφυλαξία
Καραθώνα
Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του νερού παρατηρείται η παρουσία ειδών βενθικών Υδρόζωων σε αφθονία στην Καραθώνα

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να έχουν όσοι κολυμπούν αυτές τις ημέρες στην Καραθώνα του Ναυπλίου, αφού μπορεί να δημιουργηθεί έντονος κνησμός στο δέρμα τους αν έρθουν σε επαφή με την θαλάσσια Ανεμώνα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί και αναφυλαξία.
Με ανακοίνωσή του ο δήμος Ναυπλίου ενημερώνει τους δημότες του και τους επισκέπτες της παραλίας Καραθώνας ότι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του νερού παρατηρείται η παρουσία ειδών βενθικών Υδρόζωων σε αφθονία, λόγω του φυσικού αναπαραγωγικού κύκλου τους κυρίως πάνω στο σκληρό υπόστρωμα (πέτρες και «πλάκα» βράχου).
Τα παραπάνω κατώτερα υδρόβια ζώα ανήκουν σε ένα φύλο τα Κνιδάρια με 9.000 είδη παγκοσμίως και το ποιο γνωστό σε μας η θαλάσσια Ανεμώνα από τα Ανθόζωα. Αυτά έχουν ειδικά κύτταρα που ονομάζονται κνιδοκύστες και χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη τροφής ή για άμυνα. Οι κνιδοκύστες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και κνησμό όταν έλθουν σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα.
Η επαφή των κολυμβητών τόσο με τα πλαγκτικά στάδια (νεαρές υδρομέδουσες) των παραπάνω ζώων που απελευθερώνονται στο νερό όσο και με τα βενθικά (πολύποδες) μπορεί να προκαλέσει σε σπάνιες περιπτώσεις αναφυλαξία, για αυτό συνιστάται για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση από το νερό σε περίπτωση ερεθισμού.
Οι οργανισμοί που θηρεύουν τα Κνιδάρια και μειώνουν το πληθυσμό τους είναι οι αστερίες, τα μαλάκια, τα ψάρια και οι θαλάσσιες χελώνες.
Τέλος επισημαίνεται ότι η παρουσία των Υδροζώων δεν αποτελούν ενδείξεις ρύπανσης άλλα σχετίζονται με φυσικές συνθήκες, η δε αύξησή τους είναι χρονικά περιοδική.
Τονίζεται ακόμα ότι ο χαρακτηρισμός της ποιότητας των νερών της παραλίας Καραθώνας είναι εξαιρετική όπως προκύπτει από την απονομή Γαλάζιας Σημαίας 2012 στη περιοχή.
Επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας απλά συνίσταται προσοχή όταν κολυμπάμε στην περιοχή που όπως προαναφέραμε αναπτύσσονται τα βενθικά υδρόζωα.
Όσοι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά το θέμα μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο αγροτικής ανάπτυξης στην ιχθυολόγο κ. Δέσποινα Παναγιωτοπούλου (2752361303).

META ..το σοβαρό περιστατικό αυτό και τις καταγγελίες μας ο λαλίστατος δήμαρχο έβγαλε ανακοίνωση επικινδυνότητας της παραλίας…με τα το ρεζιλίκι τους …θα το παίξουν και άρχοντες ενημερώσεις .
Μετά την δημοσιοποίηση της απανθρωπιάς τους και το ξεφτίλισμα τους από τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν να σώσουν την καρέκλα τους και δεν ντρέπονται.
..δείτε και φ ρίξτε ...!http://kritikoipalmoi.blogspot.gr/2013/05/ei.html#more

ΠΕΡΣΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΗΓΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΤΟΛΟ Η ΘΑΛΑΣ.ΚΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΚ ΜΕΤΑ ΤΟ 2ΜΠΑΝΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΔΙΑΣΕ ΚΝΙΔΩΣΗ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΑΝ ΕΓΚΑΥΜΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΚΚΙΝ.ΑΜΕΣΩΔ ΒΑΛΑΜΕ ΑΛΙΦΕΣ ΠΗΡΑ ΑΝΤΟΣΤΑΜΙΝ.ΠΗΓΑΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΟΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟ ΦΑΙ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ.ΓΡΑΦΩ ΔΙΟΤΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟ ΣΥΣΥΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΧΕΤΕ ΓΑΛΑΖ.ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΟΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΙΡΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡ.ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΣΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΟΜΩΔ ΤΑ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΑΙΤ ΜΙΚΡΑ ΜΗ ΤΥΨΟΝ ΧΑΣΕΤΑΙ ΦΡΑΓΚΑ!!ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ....ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

εμενα με χτυπησε ανεμονη στην περαμο καβαλας στην αρχη πονουσα και μουδιασε ολο το ποδι μου μετα εβγαλα φουσκαλες και τωρα ειναι ενα μεγαλο εγκαυμα πηγα φυσικα στο νοσοκομειο και μου καναν κορτιζονη ορο

Καλημερα και απο εμενα,χθες την πατησε το παιδι μου που ειναι 6 χρονων και τρεχαμε στο νοσοκομειο.Τι να του πω και πως να το ηρεμησω ενα παιδι 6 χρονων που ποναει;Ο δημος δεν μπορει με καποιες ταμπελες να ειδοποιηση τον κοσμο;Αλλα παλι για τα λεφτα,να μην χασουνε κοσμο,φοβηθουνε και φυγουνε αλλα παιζουνε με εμας ομως.Μακαρι να μην παθει κανενα παιδι τιποτα,γιατι μετα δεν θα τους σωσει τιποτα!!!!!!!!

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)