Share |

Πρόταση: Πάσχα στο Ναύπλιο (Video)

Αγαπημένος προορισμός και για το Πάσχα είναι το Ναύπλιο. Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα αποτελεί επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές. Το Πάσχα γιορτάζεται σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στις εκκλησιές της πόλης.

Η Περιφορά των Επιταφείων στην Παλιά Πόλη είναι μοναδική.

Το Ναύπλιο, με τα γραφικά του σοκάκια στην παλιά πόλη, κάτω από την σκιά του πολυτραγουδισμένου Παλαμηδιού, με το Μπούρτζι στη μέση της θάλασσας, γοητεύει.

Η Παλιά Πόλη κυρίως, συνδυάζει ένα πολυσύνθετο σκηνικό όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου. Η περιήγηση σε κάθε γωνιά και οι εικόνες μιας άλλης εποχής, αποζημιώνουν τον επισκέπτη από την κουραστική πεζοπορία.

Παντού, υπάρχουν αναπαλαιωμένα κτήρια, ιστορικές διαδρομές κάτω από μπαλκόνια που μυρίζουν γιασεμί, σε μια σύγχρονη πόλη που φέρνει στο νου το παρελθόν.

Το Ναύπλιο είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία – αν αντέχει – να διαπιστώσει αν στην πραγματικότητα είναι 999 τα σκαλιά του Παλαμηδιού και να ατενίσει από ψηλά την Παλιά ή την σύγχρονη πόλη που επεκτείνεται δίπλα, ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Και σαν νυχτώσει, η πόλη γίνεται ακόμα πιο ρομαντική και ερωτική. Τα γραφικά ταβερνάκια γεμίζουν από κόσμο. Τα σοκάκια περιμένουν ανυπόμονα τα βήματα των επισκεπτών. Οι πλατείες έχουν χώρο για όλους, ακόμα και γι΄ αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ολομόναχοι…

Όσο περνά η νύχτα τόσο το Ναύπλιο ομορφαίνει. Στα καφέ και στα μπαράκια όλοι γίνονται ένα, περιμένοντας να ξημερώσει.

Το Ναύπλιο προσφέρεται για όλα τα βαλάντια, ακόμα και στη διαμονή. Υπάρχουν γραφικοί και όμορφοι ξενώνες με χαμηλές τιμές, μέχρι και υπερπολυτελή ξενοδοχεία που καλύπτουν και τους πλέον απαιτητικούς. Διαθέτει την υποδομή να υποδεχθεί τους επισκέπτες και να τους δώσει την ευκαιρία για μια αξέχαστη διαμονή.

Δεκάδες είναι και τα ταβερνάκια που καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

Η Πρώτη Πρωτεύουσα του νεότερου Ελληνικού Κράτους, μέσα από την ιστορία της, αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής αναδεικνύει μια γοητεία σαγηνευτική. Είναι μια πόλη αρχόντισσα, που γεύτηκε δόξες τρανές και μεγαλεία, που κέρδισε τιμές και σεβασμό, αίγλη και αξιοπρέπεια.

Είναι μια πόλη που ζωντανεύει το χθες με το σήμερα.

Για μια εικονική περιήγηση στο Ναύπλιο πατήστε ΕΔΩ

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)