Share |

Πύλη της Ύδρας θέλουν το Μετόχι

Η γραφειοκρατία φρενάρει την ανάπτυξη ανάμεσα σε δύο περιφέρειες και δύο νομούς
Μετόχι
Στα μελλοντικά σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής Μετόχι που είναι και η θαλάσσια «Πύλη της Ύδρας», εντάσσεται η κατασκευή ασφαλούς λιμανιού για την εξυπηρέτηση των πλοίων που συνδέουν την Πελοποννησιακή Ακτή με την Ύδρα

Να ενταχθεί στο νομό Αττικής η περιοχή Μετόχι απέναντι από την Ύδρα, και να πάψει να συνεχίσει να ανήκει στο νομό Αργολίδας, ώστε να μπορέσουν ευκολότερα να ξεκολλήσουν οι διαδικασίες για έργα όπως η αναβάθμιση και κατασκευή ασφαλούς λιμανιού, που τώρα χρειάζονται να περάσουν από σκοπέλους δύο νομών.

Μια τεκμηριωμένη προσωπική άποψη που υποστηρίζει την ένταξη της περιοχής Μετόχι στην Αττική δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ύδρας hydraspoliteia και την παραθέτουμε:

Η περιοχή «Μετόχι» της Πελοποννήσου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ύδρα στην Πελοποννησιακή Ακτή με την παλιότερη ονομασία «Ακτή της Ύδρας».

Το «Μετόχι» είναι μια μεγάλη περιοχή πολλών χιλιάδων στρεμμάτων, αποκλειστικής κυριότητας του Ιερού Καθεδρικού Ναού της «Παναγίας της Ύδρας», η κυριότητα αυτής της περιοχής χρονολογείτε από το 1740, χρόνος που όπως αποδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα περιήλθε στην ιδιοκτησία της Υδραίικης Εκκλησίας.

Η ανάπτυξη της περιοχής σημαίνει ανάπτυξη και για την Ύδρα

Στα μελλοντικά σχέδια για την ανάπτυξη της περιοχής  αυτής που είναι και η  θαλάσσια «Πύλη της Ύδρας», εντάσσεται η κατασκευή ασφαλούς λιμανιού για την εξυπηρέτηση των πλοίων που συνδέουν την Πελοποννησιακή Ακτή με την Ύδρα.

Ακόμη στα σχέδια μελλοντικής ανάπτυξης πιθανότατα, θα εντάσσονται κατασκευές κατοικιών αναψυχής, αναστήλωση του παλιού όμορφου κτηρίου που δεσπόζει στην περιοχή –που τώρα έχει δεχθεί αισθητικές παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του συγκροτήματος- χώρου αναψυκτηρίου, πρατήριου υγρών καυσίμων και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιοθερμικούς σταθμούς και ανεμογεννήτριες.

Τα έργα αυτά εκτός από την αναβάθμιση της περιοχής «Μετόχι» θα ωφελήσουν τουριστικά-εμπορικά την Ύδρα με την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών-επισκεπτών της αφού θα μπορούν οποιαδήποτε εποχή να επισκέπτονται το νησί μας, (θυμίζω ότι με τα θαλάσσια απαγορευτικά η Ύδρα αποκλείεται και απομονώνεται πάρα πολλές φορές κατά την διάρκεια του χρόνου), φυσικά θα ωφεληθεί και η περιοχή από Ερμιόνη έως Πόρο από την εισροή τουριστών και επισκεπτών.

Η ανάπτυξη της περιοχής στο «Μετόχι» είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με το νησί μας αφού θα ωφελήσει τα μέγιστα τους ζωτικούς τομείς του νησιού (τουριστικούς, εμπορικούς, οικονομικούς), αλλά και την τοπική κοινωνία της Ύδρας.

Το έργο που πλέον έχει τελειώσει και εξυπηρετεί τους Υδραίους και τους επισκέπτες της Ύδρας το πάρκινγκ αυτοκινήτων έχει ολοκληρωθεί  αλλά και τα άλλα έργα που θα ακολουθήσουν είναι η μόνη διέξοδος ανάπτυξης και προοπτικής της Ύδρας, εν μέσω μια δύσκολης εποχής για τον τόπο μας.

Θα μπορούσε η περιοχή «Μετόχι» να μεταπηδήσει στο Νομό Αττικής;

Αλλά δυστυχώς η περιοχή «Μετόχι» βρίσκεται δυτικά από τα σύνορα της Περιφέρειας Αττικής –χωρίς να μεσολαβεί κάποια άλλη περιοχή παρά η νοητή γραμμή  των συνόρων- και ανήκει διοικητικά στο Νομό Αργολίδας.

Αυτό έχει σαν συνέπεια κάποιες πιθανές  καθυστερήσεις σε έργα και αυτό είναι φυσικό αφού εντάσσεται σε άλλο νομό, που έχει άλλες προτεραιότητες. Αυτό φαίνεται πως  καθυστερεί έργα που θα έπρεπε να γίνουν άμεσα στο Μετόχι όπως πχ αναβάθμιση και κατασκευή ασφαλούς λιμανιού που είναι ένα φλέγον ζήτημα για το νησί μας και δεν χωράει καμιά καθυστέρηση. 

Με την ένταξη της περιοχής «Μετόχι» στο Νομό Αττικής θα μπορούν να «τρέξουν» γρηγορότερα τα θέματα αφού και ο Δήμος Ύδρας αλλά και η Περιφέρεια όπως και οι άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες θα έχουν την πρόσβαση να κάνουν ότι μπορούν για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και της Ύδρας.

Ουσιαστικά η περιοχή «Μετόχι» είναι μία στεριανή προέκταση της Ύδρας και έτσι θα πρέπει να θεωρείτε.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)