Share |

Τα πυροδάνεια πνίγουν τους ξενοδόχους

Καλούν τους βουλευτές των πυρόπληκτων νομών να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία
H αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τα πυροδάνεια απασχολεί χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρήσεις που έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους

Την ρύθμιση των πυροδανείων ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας καλώντας τους βουλευτές των πυρόπληκτων Νομών να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία και δράση για την επίλυση του θέματος.
Οι ξενοδόχοι ανακοινώνουν ότι τις επόμενες ημέρες, θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την παρουσίαση του θέματος αυτού, και όλων των υπολοίπων που τους απασχολούν, στους αρμόδιους φορείς των υπουργείων.
Με επιστολή τους ενημερώνουν για τα παραπάνω τον υπουργό Οικονομικών, τους βουλευτές, το γραφείο Πρωθυπουργού και άλλους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη και μετ’ επιτάσεως από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να προωθήσει ρύθμιση που θα διευκολύνει την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες των επιχειρήσεων από τις πυρόπληκτες περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας κ.τ.λ. Όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των θεσμικών οργάνων των παραγωγικών κλάδων (Επιμελητήρια, Σύλλογοι, Δήμοι κλπ.) έχουν ζητήσει να καταβάλλονται αυτό το διάστημα μόνο οι δεδουλευμένοι τόκοι στα δάνεια των δανειοληπτών από τις πυρόπληκτες περιοχές και να μετατεθούν χρονικά οι χρεολυτικές δόσεις.
Όμως, παρά τις υποσχέσεις - και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, ο αρμόδιος Υπουργός προέβη σε μερική και επιλεκτική ικανοποίηση του αιτήματος, εντάσσοντας στη ρύθμιση μόνον τα εγγυημένα από το Δημόσιο δάνεια, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες υπόλοιπους από τους δανειολήπτες που είχαν εγγυηθεί τα δάνειά τους με την περιουσία τους».
Τονίζουν ακόμα ότι «Πρόκειται για προκλητική ενέργεια των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη μεθοδευμένη από την αναρμόδια προς τούτο, υπηρεσία της 25ης Δ/νσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (προφανώς καθοδηγούμενη). Με μία σιβυλλικής ερμηνείας διατύπωση, αφήνει ανοιχτό το πεδίο, για διαχωρισμούς και εξαιρέσεις μεταξύ των δανειοληπτών από τις τράπεζες, ενώ μέχρι πρότινος τα δάνεια αυτά είχαν ενιαία αντιμετώπιση σε όλα τα στάδια αποπληρωμής ( ΥΠ. ΑΠ. 36579/Β. 1666/2007 & Ν. 3816/2010)».
Οι ξενοδόχοι μιλούν για πρωτοφανή ενέργεια που αγνοεί τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις τους αυτή την περίοδο και επισημαίνουν ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, απασχολεί χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρήσεις που έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους.
Γι’ αυτό θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί πολιτική λύση.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)