Share |

Τα σκουπίδια έπνιξαν προεκλογικά την Τρίπολη

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε για μία ακόμα φορά ο δήμος Τρίπολης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, μετά από εξουσιοδότηση που του παρασχέθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας του προβλήματος με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης για πολλές ημέρες.

Η απόφαση έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει έως 13 Απριλίου 2015, ενώ, όπως επισημαίνεται, ελήφθη για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης στερεών αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του δήμου και για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη από επικίνδυνη ρύπανση.

Στην ίδια απόφαση υπογραμμίζεται ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και έχει λάβει διαστάσεις υγειονομικής κρίσης.

Με την απόφαση αυτή επιτρέπεται η άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων, σε χώρο όμως, που πρέπει να βρεθεί από τον δήμο.

 

Η απόφαση:

«Σύμφωνα με τα ανωτέρω σχετικά, την κήρυξη του Δήμου Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, έως 13 Απριλίου 2015.
Για λόγους:
Προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατοίκων και επισκεπτών, λόγω της συνεχούς συσσώρευσης στερεών αποβλήτων σε διάφορα κατοικημένα σημεία του Δήμου. Προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης από επικίνδυνη ρύπανση.
Και διότι:
Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και έχει λάβει διαστάσεις υγιειονομικής κρίσης.
Παράλληλα εξακολουθούν να παραμένουν συσσωρευμένοι όγκοι αστικών αποβλήτων που συνεχώς αυξάνονται.
Η συνέχιση της μη αποκομιδής των απορριμμάτων παίρνει πλέον σοβαρές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία διαστάσεις λόγω του μεγάλου χρόνου παραμονής τους στους δρόμους εκτός κάδων.
Στην περαιτέρω μεγέθυνση του προβλήματος συμβάλλει ο διασκορπισμός των απορριμμάτων από τα αδέσποτα ζώα και τυχόν αλλαγή των καιρικών φαινομένων (βροχή, άνεμος) που μπορεί να τα παρασύρουν κατά μήκος των οδών και να προκαλέσουν φραγή των φρεατίων με αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων.
Η κήρυξη αυτή θα επιτρέψει την άμεση αποκομιδή, προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης με τις εξής προϋποθέσεις: α) Να ορισθεί από το Δήμο Τρίπολης συγκεκριμένος χώρος για την προσωρινή αποθήκευση και τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων, ο οποίος πρέπει να έχει τις ελάχιστες επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.
β) Να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στο χώρο προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης.
γ) Πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις καθώς και η αποκατάσταση του αναφερόμενου χώρου είναι ευθύνη του Δήμου Τρίπολης.

Επισημαίνουμε:
Την υποχρεωτική πλύση των κάδων και των σημείων (πεζοδρόμια, δρόμοι κλπ) που έχουν εναποτεθεί και συσσωρευτεί μέχρι τώρα τα απορρίμματα και την απολύμανση αυτών, καθώς και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί.
Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Να δοθεί προτεραιότητα στους χώρους των νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος , δημόσιες υπηρεσίες κλπ.
Την επίσπευση διαδικασιών για την άμεση αδειοδότηση και λειτουργία Σταθμού Μεταβατικής Διαχείρισης, σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)