Share |

Στα άκρα η υγεία στην Αργολίδα

Αυτοψία του ΣΥΡΙΖΑ στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

Εκρηκτικά προβλήματα με «απρόβλεπτες» συνέπειες για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας υγείας στο νομό Αργολίδας διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους.

Η καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν έγινε από τους βουλευτές Αργολίδας και Αρκαδίας Δημήτρη Κοδέλα και Κώστα Ζαχαριά, που υπέβαλαν μάλιστα ερώτηση στον υπουργό Υγείας:

Οι δύο βουλευτές διαπίστωσαν:

Ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε κρίσιμες ειδικότητες ιατρών σε διάφορες κλινικές (καρδιολογική, παιδιατρική, αιμοδοσία κ.λ.π.)

Ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα το νοσοκομείο Ναυπλίου ήδη να εφημερεύει με αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού κάτω από το όριο της ασφαλούς εφημερίας.

Το επόμενο διάστημα οι επιπλέον αναμενόμενες αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω συνταξιοδοτήσεων, που προκαλούνται και λόγω της εργασιακής ανασφάλειας και των εντατικοποιημένων συνθηκών εργασίας και η λήξη των πεντάμηνων συμβάσεων “σκλαβιάς” που επινόησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις θα εντείνουν  το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Ότι ο αξονικός τομογράφος με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το Νοσοκομείο Άργους λόγω των μισών εφημεριών αλλά και των ελλείψεων σε προσωπικό αδυνατεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες που προκύπτουν τις υπόλοιπες μέρες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά αυτά ακόμη και με μεταφορά του ασθενούς σε γειτονικούς νομούς.

Ότι παρατηρούνται  ελλείψεις σε υλικά των εργαστηρίων (π.χ. στην αιμοδοσία που επιτελείται σημαντικό έργο και κινδυνεύει να μειωθεί σημαντικά λόγω αυτών των ελλείψεων).

Ότι είναι επιβεβλημένη η υποστήριξη και ενίσχυση με προσωπικό της λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Άργους.

Ότι υλοποιείται εδώ και πολλούς μήνες μια καθυστέρηση πληρωμής των υπερωριών λόγω μειωμένης πίστωσης σε σχέση με τα πραγματικά δεδουλευμένα των εργαζομένων η οποία προστιθέμενη στις μεγάλες περικοπές μισθών έχει οδηγήσει στην κατάρρευση του εισοδήματός τους και σε προβλήματα επιβίωσης.

Ότι δεν λειτουργεί ακόμη η Ψυχιατρική  Κλινική στο Νοσοκομείο Άργους, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου σας, μια δομή σημαντική για την Ψυχική Υγεία στο νομό.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές «Δεν είναι δυνατόν ο λαός της Αργολίδας να αποκλειστεί από τις υποδομές υγείας προς χάριν ιδιωτικών συμφερόντων που αποσκοπούν σε κέρδη με την εξυπηρέτηση ιατρικών τουριστών με τις υποδομές του Ε.Σ.Υ. Μάλιστα, γενικά η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στο νομό μας τη στιγμή που η δημόσια υγεία (για τους “ιθαγενείς”) καταρρέει, μοιάζει προκλητική και κυνική.

Οι μέχρι τώρα ενέργειες του υπουργείου δείχνουν να υλοποιούνται κάτω από το πρίσμα μιας σκληρής μνημονιακής και λογιστικής αντιμετώπισης του ζητήματος της υγείας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος της δημόσιας υγείας, και όχι με ένα σχεδιασμό που θα αναβαθμίζει, θα εξορθολογίζει και θα βελτιστοποιεί τις υπηρεσίες υγείας στις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Και επειδή, με βάση την παραπάνω λογική, η περαιτέρω υποβάθμιση των νοσοκομείων του Νομού, με άμεσο αποτέλεσμα (ή στόχο) την πλήρη αδυναμία λειτουργίας και το φημολογούμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου του Ναυπλίου, μόνο στόχο θα έχει τη συρρίκνωση και χειροτέρευση του συστήματος υγείας στην Αργολίδα αδιαφορώντας για τις συνέπειες, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)