Share |

Στα άκρα οι ταξιτζήδες

Ψήφισμα – διαμαρτυρία εκδόθηκε από τα Σωματεία και τα ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΊ της Πελοποννήσου

Ψήφισμα – διαμαρτυρία εκδόθηκε από τα Σωματεία και τα ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΊ της Πελοποννήσου, που αντιδρούν έντονα πλέον στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ταξιτζήδες πραγματοποιούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2011, σαρανταοκτάωρη προειδοποιητική απεργία, η οποία αυτόματα θα μετατραπεί σε διαρκείας, αν την Τρίτη το βράδυ εκτιμηθεί ότι δεν αλλάζει στάση ο υπουργός. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ταξί, τα Σωματεία και τα Ράδιο ταξί της Πελοποννήσου θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με μορφή  που θα αποφασίσουν τα κατά τόπους Σωματεία σε συνεργασία με το Περιφερειακό Συμβούλιο ταξί. Επίσης σχεδιάζονται και δύο-τρεις μεγάλες Περιφερειακές συγκεντρώσεις για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση το συντομότερο δυνατό.  

Για την εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών θα υπάρχει ικανός αριθμός ταξί στα ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ της Περιφέρειάς για την μεταφορά μόνο των ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ και των επειγόντων περιστατικών που χρήζουν άμεση ιατρική-νοσοκομειακή περίθαλψη.

Όπως τονίζουν, ο Κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό και αδιέξοδο, αφού  δέχεται ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα.  Χιλιάδες επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί στη χώρα μαζί με τις οικογένειές τους κινδυνεύουν από τη μια μέρα στην άλλη να χάσουν  τη δουλειά τους, αφού η μικρή οικογενειακή επιχείρηση που είναι το ταξί θα αφανιστεί. Βρίσκεται όμως σε ύψιστο συναγερμό, αποφασισμένος να αντιδράσει με κάθε δυνατό τρόπο και να αγωνιστεί μέχρι το τέλος για την ανατροπή της κατάστασης  αυτής.

Ζοι ταξιτζήδες ζητούν:

Από τον υπουργό κ. Ραγκούση να διαβουλευθεί με τον Κλάδο μας άμεσα, σήμερα, ώστε να παραχθούν νομοθετήματα που θα οδηγήσουν:

σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες ταξί,

υψηλής ποιότητας μεταφορικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και

αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματός μας και εξίσωση των υπηρεσιών μας με αυτές των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

Αριθμός αδειών: να ισχύσει μαθηματικός τύπος ανάλογος μ’ αυτόν της  Ε.Ε.

Όχι  μεταφορά των εδρών-παραμονή των ΤΑΞΙ στην αναγραφόμενη στην άδειά τους έδρα.

Να παραμείνει ο ειδικός στόλος (9θεσια, 7θεσια, λιμουζίνες) στα ΤΑΞΙ,  όπως προβλέπεται από το Ν. 3109/03.

Να εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 123/2006 καθώς και ο Ν.3844/10 και να ισχύσει η εξαίρεσή μας όπως προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος δ.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)