Share |

Στάση πληρωμών στο Δημόσιο

Οι έμποροι της Πελοποννήσου αδυνατούν να πληρώσουν

«Αν δεν τροφοδοτηθεί η αγορά άμεσα με ρευστότητα και δε σταματήσει η ανηλεής εξόντωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μέσω της φορολογίας, τότε είναι θέμα ολίγου χρόνου η στάση πληρωμών απέναντι στο Δημόσιο, καθαρά λόγω αδυναμίας». Αυτή την προειδοποίηση κάνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που συνεδρίασε στην Κυπαρισσία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα  την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την απαξιωτική στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο ελληνικό εμπόριο καθώς και την κοινοποίηση αυτού στον Πρωθυπουργό και σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργεία, Βουλευτές Διοικητικής περιφέρειας Πελοποννήσου, ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων, Μέλη και Αντιπροσώπους ΟΕΣΠ,, Πολιτικά Κόμματα).

Το σχετικό ψήφισμα διαμορφώθηκε ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος σήμερα που το ελληνικό εμπόριο πλήττεται πρωτοφανώς, απευθύνει κάλεσμα προς  όλους τους  αρμόδιους Φορείς για άμεση στροφή ανάκαμψης και ανάπτυξης και απαιτεί από την Κυβέρνηση τα εξής:

Την έμπρακτη αποδοχή της κρίσιμης και ουσιαστικής συμμετοχής του εμπορίου και ιδιαίτερα του περιφερειακού στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη στήριξη της κοινωνίας, με την άμεση ένταξή του στον νέο επενδυτικό νόμο.

Την επανένταξη του εμπορίου στη δανειοδότηση των τραπεζών.

Την άμεση πάταξη του παραεμπορίου με την απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου 3982/2011.

Την  ουσιαστική αξιοποίηση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για την επάνδρωση των ελεγκτικών μηχανισμών περιφρούρησης του στεγασμένου εμπορίου.

Ο εμπορικός κόσμος της Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος:

Δηλώνει αντίθετος στο ενδεχόμενο επιβολής νέων δυσβάσταχτων μέτρων στα πλαίσια του μεσοπρόθεσμου.

Καταδικάζει τη στάση των Βουλευτών για την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, το οποίο αποσκοπεί κυρίως στην οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων εμπορικών οικογενειακών επιχειρήσεων.

Καλεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε πανελλήνιο επίπεδο για να μην επιβληθούν τα εξοντωτικά μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο.

Προειδοποιεί πως πρέπει να εισακουστεί άμεσα η κραυγή αγωνίας των εμπορικών επιχειρήσεων της Πελοποννήσου και της ευρύτερης περιοχής. Αν δεν τροφοδοτηθεί η αγορά άμεσα με ρευστότητα και δε σταματήσει η ανηλεής εξόντωση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μέσω της φορολογίας, τότε είναι θέμα ολίγου χρόνου η στάση πληρωμών απέναντι στο Δημόσιο, καθαρά λόγω αδυναμίας».

Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας παρέστησαν ο τέως Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Κουσελλάς,  ο Δήμαρχος Τριφυλλίας κ. Κων/νος Κόλλιας, οι προϊστάμενοι Δ.Ο.Υ και Ο.Α.Ε.Ε. Κυπαρισσίας καθώς επίσης εκπρόσωποι και φορείς του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)