Share |

Στουρνάρας: Ποιές Δ.Ο.Υ. μένουν στην Λακωνία

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στην αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών
Γιάννης Στουρνάρας
Στις αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών έχουν καθορισθεί και οι αρμοδιότητες των Γραφείων, οι οποίες θα διευρύνονται συνεχώς, δεδομένης της εξέλιξης του νέου ΤΑΧΙ5

Στην αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών στην Λακωνία αναφέρεται αναλυτικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι μετά από την ολοκλήρωση των οργανωτικών μεταρρυθμίσεων, θα εντοπιστούν τυχόν  προβλήματα, που πιθανόν θα  προκύψουν  από τις οργανωτικές μεταβολές, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η πλήρης τοποθέτηση του κου Στουρνάρα, που αποτελεί απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ακολουθεί:

Α. Στα πλαίσια της ευρύτερης αναδιοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας, την μείωση του κόστους των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, την δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων, καθώς και την εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για την δραστηριοποίησή τους στον νευραλγικό τομέα των ελέγχων και για την ενίσχυση των Δικαστικών Τμημάτων, έχει ανασταλεί, συνολικά, μέχρι σήμερα, η λειτουργία εκατόν σαράντα οκτώ (148) Δ.Ο.Υ., μεταξύ των οποίων και των Δ.Ο.Υ. Αρεόπολης, Κροκεών, Νεάπολης Βοιών, Σκάλας (Σκάλας-Κροκεών), Γυθείου (Γυθείου-Αρεόπολης) και Μολάων (Μολάων- Νεάπολης Βοιών) του Νομού Λακωνίας, των οποίων η καθ΄ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα μεταφέρεται στην Δ.Ο.Υ. Σπάρτης (Σπάρτης - Γυθείου -Αρεόπολης - Μολάων - Νεάπολης Βοιών -Σκάλας - Κροκεών).

 

Β. Προκειμένου με την αναδιοργάνωση αυτή να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνεται η δυνατότητά τους να διεκπεραιώνουν φορολογικές υποθέσεις εκτός Δ.Ο.Υ., αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και υλοποιούνται πολλές νέες, με απώτερο στόχο, και κυρίως με την ολοκλήρωση των υπηρεσιών του νέου ΤΑΧΙ5, να μην είναι πλέον απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στον χώρο των Δ.Ο.Υ., ούτε των γραφείων Δ.Ο.Υ.

 

Γ.  Για την καλύτερη  εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, σε ορισμένες περιοχές, που παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, όπως είναι τα νησιά, οι ορεινές περιοχές, οι παραμεθόριες περιοχές εθνικής/στρατηγικής σημασίας και οι περιοχές μεγάλης έκτασης, ορίσθηκε η λειτουργία Γραφείων των Δ.ΟΎ. υποδοχής, τα οποία θα ασκούν μέρος των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων των Δ.Ο.Υ. και θα στεγάζονται σε χώρους που θα διαθέσουν οι Δήμοι. Με τις αριθμ. Δ6Α 1144729 ΕΞ 2012/19-10-2012 (Β' 2828), Δ6Α 1157277 ΕΞ 2012/15-11-2012 (Β' 3042) καΐ Δ6Α 1000737 ΕΞ 2013/3-1-2013 Υπουργικές αποφάσεις έχει ορισθεί, συνολικά, η λειτουργία εκατόν τριάντα (130) Γραφείων, μεταξύ των οποίων και στους Δήμους Ευρώτα (στην Σκάλα και στις Κροκεές), Ανατολικής Μάνης (στο Γύθειο και στην Αρεόπολη) και Μονεμβασιάς (στους Μολάους και στην Νεάπολη Βοιών ) του Ν. Λακωνίας.

 

Στις προαναφερθείσες αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών έχουν καθορισθεί και οι αρμοδιότητες των Γραφείων, οι οποίες θα διευρύνονται συνεχώς, δεδομένης της εξέλιξης του νέου ΤΑΧΙ5.

 

Δ. Επιπλέον, στα πλαίσια της απλούστευσης των διαδικασιών και την εξυπηρέτησης των πολιτών το Υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ένταξη διαδικασιών του μέσω των Κ.Ε.Π.

 

Ε. Σε κάθε περίπτωση, μετά από την ολοκλήρωση των οργανωτικών μεταρρυθμίσεων, θα εντοπιστούν τυχόν προβλήματα, που πιθανόν θα προκύψουν από τις προαναφερθείσες οργανωτικές μεταβολές, προκειμένου να αντιμετωπισθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)