Share |

Συνάντηση επιχειρηματιών

Επιχειρηματική συνάντηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Λεωνίδιο

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του  Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας με όλες τις επιχειρήσεις του Νομού αλλά και την επιτόπου συζήτηση των προβλημάτων που τις απασχολούν, πραγματοποίησε  επιχειρηματική συνάντηση στη Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Λεωνίδιου.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας κ. Ιωάννης Μαρνέρης, αφού καλωσόρισε το Δ.Σ. αλλά και τους επιχειρηματίες παρουσίασε τα προβλήματα και τις δυνατότητες της περιοχής και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που έχει από την αρχή της θητείας του με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Μπουντρούκας ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. το Δημάρχο, τους Προέδρους των Επαγγελματικών Σωματείων της περιοχής,  τον  Αντιδήμαρχο  και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Εμ. Δολιανίτη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νικ. Δολιανίτη αντίστοιχα για την ενεργό συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση της επιχειρηματικής συνάντησης.  Επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια τη φιλοσοφία να βρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας της κάθε επιχείρησης, ενώ τόνισε ότι με τη συνεργασία που έχει το Επιμελητήριο με τους Δημάρχους της Αρκαδίας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ευελπιστεί και προτείνει  λύσεις που θα ανακουφίσουν πολλές επιχειρήσεις. Ο κ. Μπουντρούκας τόνισε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Κυνουρίας πρέπει να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ώστε να αναπτύξουν και να προβάλουν τις ανάλογες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως για παράδειγμα αθλητικό, θρησκευτικό, αγροτουρισμό και πολλές άλλες μορφές ώστε η τουριστική σεζόν να μην περιορίζεται σε εποχικά διαστήματα.

Στη συνέχεια παρουσίασε εν συντομία όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει προς την πολιτική ηγεσία και τους φορείς του τόπου μας, όπως για παράδειγμα την ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σχετικά με  τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις τους,  καθώς επίσης και συνολικά στην αγορά, από τις διακοπές ηλεκτροδότησης της Δ.Ε.Η.,  τις  ενέργεις προς τα αρμόδια Υπουργεία για την οριοθέτηση των ζωνών γεωργικής εκμετάλλευσης, τις ρυθμίσεις των πυρόπληκτων δανείων, τις παρεμβάσεις  για το κόστος των διοδίων κ.λ.π.

Ο  Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» και Πρόεδρος της ΟΕΒΑ κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος αφού παρουσίασε τις δράσεις του «ΑΓΑΠΗΝΩΡΑ» για την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε κάθε τους επενδυτική πρόταση, αναφέρθηκε στις δράσεις της ΟΕΒΑ η οποία είναι πάντοτε συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας της  κάθε επιχείρησης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου για την δημιουργία cluster για την προβολή των αγροτουριστικών προϊόντων με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής, αλλά και στην θερμοκοιτίδα καινοτομίας για τους νέους επιχειρηματίες.

Ακολούθως ο συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νικ. Μεγρέμης ανέλυσε τα τρέχοντα προγράμματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011, το πρόγραμμα Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα καθώς και το πρόγραμμα Εναλλακτικός Τουρισμός. Επιπροσθέτως παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ευνοϊκής δανειοδότησης νέων επιχειρήσεων Jeremie.

Η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και υπεύθυνη για το Δίκτυο Enterprise Europe Network κα. Ματίνα Τζιμούρη παρουσίασε τις δράσεις και τα εργαλεία του δικτύου για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης Leonardo Da Vinci για τον αγροτουρισμό και την αρτοποιία-ζαχαροπλαστική και το πρόγραμμα Leonardo Green που θα υλοποιείται τον επόμενο χρόνο σε θέματα εκπαίδευσης και καλών πρακτικών πράσινης επιχειρηματικότητας.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος του Τμήματος Τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας – μέλος του Διοικ. Συμβουλίου  κ. Α. Μαλλιάρας παρουσίασε τρόπους και πρακτικές για την προσέλκυση, την βελτίωση και την προβολή του Τουριστικού προϊόντος του Νομού μας.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών κ. Νικ. Τότσης παρουσίασε τις προτεραιότητες και τις δράσεις του Συνδέσμου, ζήτησε δε από τους παρευρισκόμενους νέους επιχειρηματίες να συμμετέχουν ενεργά στις εκάστοτε δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Ο  Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Παπαγεωργίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων  παρουσίασε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα όλα τα βιβλία και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρεί μία επιχείρηση στα επισιτιστικά επαγγέλματα προκειμένου να είναι πλήρης και ενημερωμένη  σε οποιοδήποτε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, με αποτέλεσμα να προλαμβάνεται και όχι εκ των υστέρων να θεραπεύεται η οποιαδήποτε επιβολή χρηματικών προστίμων στις επιχειρήσεις.

Τέλος ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος των Ζαχαροπλαστών κ. Ιωαν. Τερζής παρουσίασε με απλό και πρακτικό τρόπο στους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες την διαδικασία πιστοποίησης των επιχειρηματιών ως τεχνικοί ασφαλείας των επιχειρήσεων τους καθώς και την αναγκαιότητα πιστοποίησης τους από τον ΕΦΕΤ.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο κ. Μπουντρούκας ζήτησε από όλους να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, τις οποίες μπορούν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται:

με το Μηνιαίο Περιοδικό «ΕΠΙ» που αποστέλλεται δωρεάν σε όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη

με την καθημερινή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.arcadianet.gr

με το ηλεκτρονικό newsletter που στέλνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που γνωστοποιεί στο Επιμελητήριο ο κάθε επιχειρηματίας,

με τη γνωστοποίηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία ώστε να λαμβάνει SMS και να πληροφορείται για κάθε δράση του Επιμελητηρίου.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)