Share |

Σύνδεση των Θεάτρων Μάνης και Γυθείου

Πρόταση Γιαννημάρα για την δημιουργία του Σύγχρονου και Αρχαίου Θεάτρου Μάνης
Νέο Ανοικτό Θέατρο Μάνης
Η ηθοποιός κα Λυδία Κονιόρδου απήγγειλε στίχους, μαγεύοντας τους παριστάμενους

Τη σύνδεση του Νέου Ανοικτού Θεάτρου Μάνης και του Αρχαίου Θεάτρου Γυθείου και την ονομασία τους σε Σύγχρονο και Αρχαίο Θέατρο Μάνης, προτείνει ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, με αφορμή την συζήτηση για την μελλοντική λειτουργία του Ανοιχτού Θεάτρου της Μάνης και το χαρακτήρα των εκδηλώσεων που θα φιλοξενεί.

Στην εκδήλωση που έγινε με αυτό το θέμα είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της τέχνης και του πολιτισμού, μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και δημότες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επίσκεψη στο Ανοικτό Θέατρο Μάνης στο Καμπινάρι της Πλάτσας, προκειμένου να γίνει μια αρχική παρουσίαση του χώρου. Εκεί, η ηθοποιός κα Λυδία Κονιόρδου απήγγειλε στίχους, μαγεύοντας τους παριστάμενους. Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο οποίος χαρακτήρισε το Ανοικτό Θέατρο Μάνης ως ένα σύγχρονο μνημείο με δυνατότητες να γίνει τοπόσημο της περιοχής, θέτοντας παράλληλα προτάσεις για το θεσμικό του πλαίσιο.

Ο αρχιτέκτονας και μελετητής του Θεάτρου Μάνος Περράκης, έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τη φιλοσοφία της μελέτης και την εξέλιξη των εργασιών, τονίζοντας ότι έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και τους τεχνικούς.

Ο δοκιμιογράφος και μεταφραστής Χρήστος Λάζος –πρότεινε ο χώρος, εκτός από Θέατρο, να είναι και ένας χώρος γενικότερης θέασης και ακρόασης, επιμηκύνοντας τη διάρκεια της πολιτιστικής ζωής στη Δυτική Μάνη.

Η Βυζαντινολόγος και Γενική Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Πειραιώς,Άσπα Λούβη έθεσε ως βασικό θέμα τη διατήρηση και συντήρηση του χώρου.

Ο συνθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Γιώργος Κουρουπός χαρακτήρισε το Ανοικτό Θέατρο Μάνης ως ένα Θέατρο πολύ υψηλής αισθητικής, με την ευχή να αποκτήσει και η χρήση του, στο μέλλον μια αντίστοχη αισθητική της κατασκευής.

Ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό να μεταδώσει τη σημαντική και πολύχρονη εμπειρία του απο το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «βρέθηκε ενώπιον ενός έργου τέχνης».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έργο: Ανασκαφική έρευνα, τοπογραφική και αρχιτεκτονική αποτύπωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Γυθείου.

Το λόγο, επίσης, πήραν μέλη τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και δημότες, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη μελλοντική λειτουργία του Θεάτρου.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)