Share |

Σύσκεψη – απολογισμός της Περιφέρειας για την Μεσσηνία

Πότε θα τελειώσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη
Παναγιώτης Αλευράς - Κωνσταντίνα Νικολάκου
Σύσκεψη για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μεσσηνία

Την πορεία των έργων της περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εξέτασαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, σε σύσκεψη  με τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες.

Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Οκτώβρη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντιστήριξης στην είσοδο της Κορώνης, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αντιδιαβρωτικής προστασίας της ακτογραμμής στο Ακρογιάλι του Δήμου Δυτικής Μάνης, με την πρόβλεψη ήπιων παρεμβάσεων για την ελάχιστη κατά το δυνατόν διακοπή της κυκλοφορίας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 της Μεσσηνίας έχει δημοπρατηθεί στο σύνολό του και βρίσκεται στο στάδιο των συμβασιοποιήσεων, ανέφερε ο κ. Αλευράς. Ειδικότερα, μέσα στον Ιούλιο θα έχει συμβασιοποιηθεί η επαρχιακή οδός προς το Ανδρομονάστηρο, με παράλληλες ενέργειες για τη γέφυρα στη θέση «Λαγκουβάρδος» στην επαρχιακή οδό Φιλιατρά – Μαραθούπολη, αλλά και η νέα οδογέφυρα στην επαρχιακή οδό Αρχαίας Μεσσήνης – Μελιγαλά, προκειμένου να παύσει η χρήση της αρχαϊκής γέφυρας και η έναρξη ανακατασκευής της.

Μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου θα εκτελεστούν έργα βελτίωσης των ασφαλτικών εργασιών, όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως με τις κατολισθήσεις στο Δ.Δ. Αρτεμησίας στο δρόμο Σπάρτη – Καλαμάτα, και βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου με κατασκευή στηθαίων ασφαλείας και βελτίωση της σήμανσης.  

Η κα Νικολάκου ενημέρωσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι εγκρίθηκε η πρόταση εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, τονίζοντας ότι η συντήρηση των οδικών αξόνων αποτελεί σημαντικό πυλώνα ασφάλειας και ανάπτυξης.

H Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε η κα Νικολάκου, πέτυχε να εγκριθούν την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, όλες οι προτάσεις της για έργα συντήρησης των οδικών δικτύων και χρηματοδότησής τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, τα οποία θα υλοποιηθούν τη διετία 2012 - 2013.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των αλιευτικών καταφυγίων Μαραθούπολης, Αγίου Ανδρέα, Πεταλιδίου, Φοινικούντας και Αγίου Νικολάου. Ο κ. Αλευράς αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική παρέμβαση σε ένα διαχρονικό αίτημα των επαγγελματιών ψαράδων των περιοχών αυτών, αλλά και την καθοριστική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, για το οποίο με ταχύτατους ρυθμούς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη, τέλος, αναφέρθηκε και το λύκειο Φιλιατρών το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά.

Ο κ. Αλευράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη, με απόφαση του Περιφερειάρχη, της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη, τμήμα Γέφυρα Τζάνε – έξοδος Καλαμακίου.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)