Share |

Της …Μιχαλούς χρωστάνε στο Ναύπλιο

Ξεκίνησαν κατασχέσεις για χρέη μεγαλοοφειλετών
δημότες και επιχειρήσεις οφείλουν το ποσό των 3.765.000 €

Με κατασχέσεις και βεβαιώσεις στην εφορεία προσπαθεί ο δήμος Ναυπλιέων να μαζέψει τα χρωστούμενα από δημότες και επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου ανακοίνωσε ότι διαπιστώνεται μια τεράστια υστέρηση εσόδων.

Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος των προβλημάτων σας αναφέρω ότι πριν από δέκα μήνες, με την έναρξη λειτουργίας  του ενιαίου Δήμου μας, δημότες και επιχειρήσεις όφειλαν  το ποσό των 3.765.000€.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να εισπράξουμε μόνο 405.000€. Δηλαδή έχουμε εισπράξει μόνο το 11% αυτών που μας οφείλονται.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα διαφαινόμενο  αδιέξοδο. Το Ελληνικό Κράτος έχει μειώσει δραστικά τα χρήματα που όφειλε να δώσει στο Δήμο μας.

Οι δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης δεν αποδίδουν στο Δήμο τα οφειλόμενα.

Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την λειτουργία του Δήμου και να προγραμματίσουμε και εκτελέσουμε έργα προς όφελος των Δημοτών.    

Σίγουρα διαφωνούμε κάθετα με τις απανωτές επιβολές φόρων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Σίγουρα διαφωνούμε κάθετα με το χαράτσι που συνοδεύει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Σίγουρα διαφωνούμε με την διακοπή ηλεκτροδότησης αν δεν πληρώσεις το χαράτσι .

Θα μου ήταν εύκολο να πω «μην πληρώνετε» .

Όμως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα και εκεί θα ληφθεί απόφαση συλλογικά για την αντιμετώπιση του θέματος έως ότου εκδικαστεί η σχετική προσφυγή του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών σχετικά με την νομιμότητα της επιβολής του χαρατσιού.

Απευθύνω λοιπόν έκκληση προς όλους τους Δημότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο μας. Γνωρίζω πολύ καλά και κατανοώ ότι όλοι λίγο – πολύ έχουν υποστεί σοβαρή μείωση των αποδοχών και των εισοδημάτων τους . Επίσης όμως είναι άδικο αυτοί που πληρώνουν να μην απολαμβάνουν τις παροχές που πρέπει, εξαιτίας αυτών που είναι κακοπληρωτές.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Δήμος μας, αλλά και κανένας άλλος Δήμος στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπηρετήσει τους Δημότες χωρίς έσοδα. Σύμφωνα με το νέο Νόμο με τον οποίο συνενώθηκαν οι Δήμοι, κάθε Δημοτική Αρχή θα πρέπει να απαιτεί τα έσοδα ακόμα και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη!!

Βεβαίως κάποιος θα ρωτήσει:

Καλά Δήμαρχε, κάποιοι δεν πληρώνουν . 

Εσείς τι κάνετε?

Μέχρι σήμερα έχουν σταλεί σημειώματα στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου στη Δ.Ο.Υ. Άργους και σε 39 ακόμη Δ.Ο.Υ. όλης της χώρας που αφορούν 1.113 οφειλέτες του Δήμου και κατόπιν αυτού αδυνατούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα μέχρις ότου εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τον Δήμο.

Επίσης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για κατασχέσεις σε μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, έχουν επιδοθεί με δικαστικούς κλητήρες μέχρι σήμερα 48 κατασχετήρια και αναμένουμε τις αντιδράσεις τους.   

Δεν απειλώ κανέναν, ούτε επιθυμία μας είναι να προβούμε σε κατασχέσεις καταστρέφοντας επιχειρηματίες και οικογένειες.  Όμως σύμφωνα με το νόμο αν δεν το κάνουμε θα βρεθούμε εμείς κατηγορούμενοι, γιατί η μη είσπραξη των εσόδων, σημαίνει για τον κάθε Δήμαρχο παράβαση καθήκοντος και έκπτωση από τη θέση του Δημάρχου, και επιπλέον η μη  είσπραξη εσόδων αποτελεί ποινικό αδίκημα. 

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι αν συνεχιστεί αυτή η υστέρηση  εσόδων θα βρεθούμε προ αδιεξόδου. 

Κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να είμαστε χρήσιμοι στους Δημότες και αυτό γίνεται με ελάχιστα χρήματα και προσωπικό.

Θα βαδίσουμε έτσι!!! Ζητάμε όμως την κατανόηση των δημοτών»!!! 

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)