Share |

Το αεροδρόμιο έφαγε τον αντιπεριφερειάρχη

Έγινε αποδεκτή η παραίτηση Μαλαπάνη από τον Τατούλη

Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη, με μια λιτή ανακοίνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

«Αποδεκτή έκανε την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Χρήστου Μαλαπάνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μαλαπάνη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους».

Αφορμή για την παραίτηση ήταν ο εκσυγχρονισμός του Αερολιμένα της Καλαμάτας και η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη η οποία δεν έγινε δεκτή.

Η επιστολή παραίτησης του κου Μαλαπάνη, αναφέρει:

Όταν πριν από 10 περίπου μήνες αποφάσισα να είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, αν και η αρχική μου απόφαση ήταν να αποσυρθώ μετά από 30 περίπου χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά, καθώς θεωρώ ότι η πολιτική ζωή του τόπου σε όλα της τα επίπεδα πρέπει να ανανεώνεται, γνώριζα καλά ότι ο δρόμος που τελικά επέλεξα δεν ήταν ο πλέον εύκολος.

Και δεν ήταν εύκολος γιατί ούτως η άλλως ο δρόμος των πολιτικών δεν είναι τέτοιος. Επιπλέον γνωρίζαμε ότι το κάθε νέο, όπως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης, σε μία τόσο δύσκολη μάλιστα κρίση που διέρχεται η χώρα μας, θα αποτελούσε μια επιπρόσθετη και μάλιστα βαρύνουσα δυσκολία. Ξεπερνώντας όλα αυτά, και ανταποκρινόμενος στη θέληση και τις ελπίδες ψηφοφόρων του κόμματος που ανήκω αλλά και αρκετών φίλων που έδειχναν στο πρόσωπό μου την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, αποφάσισα να προσφέρω κι εγώ το λιθαράκι μου στα πρώτα βήματα του νέου θεσμού που πίστεψα και πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει αρκετά στην χώρα μας, τούτη την περίοδο μάλιστα που δοκιμάζεται.

Τα στοιχεία που σας προανέφερα καθοδηγούσαν την πορεία μου τους 6,5 μήνες στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Όλο αυτό το διάστημα αρκετές φορές αντιπαρήλθα ακόμα και προσβολές προς το πρόσωπό μου. Αντιλαμβανόμενος την ευθύνη μου έναντι όλων των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, και θεωρώντας ότι πρέπει να παλέψουμε για το στέριωμα του νέου θεσμού της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, απέφυγα να δημιουργήσω θέμα στο παρελθόν, όταν κατ’ επανάληψη μου δόθηκαν τέτοιες ευκαιρίες. Μετά όμως τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη, αλλά και την μη στήριξη από την πλειονότητα των περιφερειακών συμβούλων της Μεσσηνίας του συνδυασμού μας, με εξαίρεση μόνο δυο, τους οποίους κι ευχαριστώ για τη στάση τους, με λύπη μου και μετά από πολλή σκέψη, σταθμίζοντας το βάρος της απόφασής μου, αναγκάστηκα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον κ. Τατούλη.

Θεωρούσα ότι η όποια αντίθεσή του προς την εισήγησή μου θα μπορούσε να διευθετηθεί με πολλούς άλλους τρόπους, όχι όμως με την αντιμετώπιση που αυτή έτυχε. Και το χειρότερο, τι θα μπορούσε να κάνει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος και όχι αντιπεριφερειάρχης, όταν πετάνε με αυτόν τον τρόπο την εισήγησή του στα σκουπίδια και αναθέτουν σε τριμελή επιτροπή στην οποία μετέχει και ο ουσιαστικά αντίπαλός του στις εκλογές για να συντάξει νέα εισήγηση. Αν μια τέτοια ενέργεια επιθυμούσε ο περιφερειάρχης από μένα, το πέτυχε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι παραίτησή μου δεν ενέχει χαρακτηριστικά παρορμητικότητας, καθώς αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου έναντι όλων των ψηφοφόρων που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.

Πέρα όμως από την ευθύνη ενός στελέχους κάποιου φορέα και την υπομονή που πρέπει να επιδείξει, καθώς η πολιτική δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα υπάρχει και η αξιοπρέπεια, που πρέπει να μας διακατέχει ως ανθρώπους, αλλά κυρίως όσους ενασχολούμαστε με την πολιτική. Προσωπικά, τις τρεις δεκαετίες που ασχολούμαι με τα κοινά αυτή ήταν η πυξίδα μου.

Θα επιθυμούσα όμως να πω και δυο λόγια για την ουσία της εισήγησής μου που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό του Αερολιμένα της Καλαμάτας και κινήθηκε στο master plan της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Περιείχε άμεσες ενέργειες προγραμματισμένες με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις καθώς και αίτημα σύνταξης μελετών, όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες δράσεις που θα αποτελούσαν αντικείμενο διεκδίκησης.

Κλείνοντας, για μια ακόμη φορά εκφράζω τη λύπη μου σε όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους, ζητώντας την κατανόησή τους για την ενέργειά μου αυτή, η οποία είναι θέμα αξιοπρέπειας, την οποία κατανοείτε ότι και ως άνθρωπος και ως πολιτικός οφείλω να τη διαφυλάξω.

Τέλος, θα σας παρακαλούσα να μην υποβάλετε ερωτήσεις γιατί στον παρόντα χρόνο δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Θεωρώ ότι αυτό το κατανοείτε, όπως άλλωστε γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και τα οποία άντεξα με προσωπικό κόστος.

Ο Δράκος

Σχετικά με την παραίτηση Μαλαπάνη ο Δημήτρης Δράκος δήλωσε:

"Η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μαλαπάνη δεν αποτελεί έκπληξη κάτω από τις συνθήκες λειτουργίας της πλειοψηφίας και του περιφερειάρχη. Αυτό που προεκλογικά εκφράστηκε ως ετερόκλητο πολιτικό σχήμα, ήταν φυσικό επόμενο ως περιφερειακή αρχή, να προσπαθήσει να μετασχηματιστεί ως σύστημα εξουσίας. Όταν η πολιτική λειτουργία εξελίσσεται σε «ενός ανδρός αρχή» εξουσία, είναι βέβαιο ότι κινείται στα όρια της θεσμικής εκτροπής. Δυστυχώς, για το θεσμό ο κ. Τατούλης επιδεικνύει τέτοια λειτουργία σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο. Ο πολιτικός κύκλος του κ. Μαλαπάνη στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση έκλεισε. Ανοίγει όμως ο ασκός του Αιόλου και δυστυχώς πιστεύω, ότι αυτή η παραίτηση είναι μόνο η αρχή, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και την προοπτική της Πελοποννήσου".

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)