Share |

Το TEDxKalamata στην Αρχαία Μεσσήνη

Ένα παράδοξο ταξίδι...πέρα από τα Όρια!
TEDxKalamata

Το 3ο TEDxKalamata μεγάλωσε ξεπερνώντας τα δικά του όρια! Σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, 11 ομιλητές παρέσυραν το κοινό στον μαγικό κόσμο των ορίων, ενώ έδειξαν πως όλοι μας μπορούμε να τα αγγίξουμε, αλλά και να τα ξεπεράσουμε!

 

Το TEDxKalamata υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμο που φιλοξενήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο. Ύστερα από το Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης, φέτος εμπνεύστηκε από ιδέες ανθρώπων, οι οποίοι καθημερινά αποδεικνύουν πως οτιδήποτε το απίθανο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να ξεπεράσουμε τα βιολογικά, προσωπικά, αλλά και κοινωνικά μας όρια.

 

Η πόλη της Καλαμάτας φιλοξένησε 11 ομιλητές στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης για να μοιραστούν τα δικά τους όρια και να εμπνεύσουν με τον τρόπο που ενθάρρυναν τους εαυτούς τους να τα υπερβούν. Ο Guillaume Nery, παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης, η Alexandra Cousteau, περιβαλλοντολόγος και εγγονή του Jacques- Yves Cousteau, ο χορευτής της Madonna και της Shakira, Daniel "CLOUD" Campos, , η διπλωμάτης και πολιτικός Safak Pavey, ο Simon Critchley, Βρετανός φιλόσοφος του New School της Νέας Υόρκης, η 13χρονη που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη,  Alyssa Carson, ένας πραγματικός σουπερ ήρωας, ηθοποιός και παραγωγός, ο Αdam Pearson, ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, αλλά και τα ελληνικά startups Locish & PeekInToo που έχουν κατακτήσει τον κόσμο με αφετηρία την Καλαμάτα, συνόδευσαν τον κόσμο σε έναν ιδιαίτερο ταξίδι πέρα από τα κοινωνικά, πολιτικά, φιλοσοφικά, σωματικά, ψυχολογικά και όρια του ανθρώπινου νου! Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο πολυτάλαντος Έλληνας μουσικός, Κωστής Μαραβέγιας, ενώ το φετινό  TEDxKalamata έκλεισε με τις μουσικές νότες του ελληνικού συγκροτήματος Encardia.

 

Τα όρια απέκτησαν μορφή, άλλοτε αληθινά κι άλλοτε φανταστικά, σμίλευσαν τη ζωή και την προσωπικότητα των ομιλητών, οι οποίοι αποφάσισαν να ζήσουν χωρίς να περιορίζονται απ’ αυτά. Ο Daniel "CLOUD" Campos με ένα μοναδικό performance αποκλειστικά για το TEDxKalamata έδειξε πως ο ανθρώπινος φόβος μπορεί να γίνει σύμμαχός μας, ενώ ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε πως οι «άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα απ’ όσα ο νους ορίζει». Στο μεταξύ οι Καλαματιανοί δημιουργοί της εφαρμογής Locish «δεν φοβούνται γιατι έχουν τα όνειρα ενός 5χρονου παιδιού».

 

Το TEDxKalamata “limits” κινήθηκε και εξελίχθηκε μέσα στα όρια, αλλά κατάφερε να τα ξεπεράσει, εμπνέοντας 1.700 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσηνίας, σε μια βραδιά γεμάτη όραμα και ελπίδα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από κάθε πιθανό όριο. Παρουσίασε ιδέες που αξίζει να διαδωθούν, οπώς είναι και το κεντρικό σύνθημα του TED (Ideas Worth Spreading).

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)