Share |

Πρόταση: Τρίκαλα Κορινθίας

Όταν ένα τόσο μαγευτικό μέρος βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα και μπορεί να σου χαρίσει τέτοιες εικόνες, σίγουρα θα θέλεις να το επισκεφτείς.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν 64 χλμ από την Κόρινθο και μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό προορισμό ειδικά το χειμώνα, καθώς είναι χτισμένα στις πλαγιές της Ζήρειας, ένα κατάφυτο από πεύκα και έλατα βουνό, το οποίο στην αρχαιότητα ανήκε στην  Αρκαδία.

Τα Τρίκαλα είναι το μεγαλοχώρι της Κυλλήνης, χτισμένη  στα ερείπια του αρχαίου οικισμού Μυσαίου, που γίνονταν ιδιαίτερες λατρείες στη Δήμητρα, τη θεά των σιτηρών και της κυοφορίας της γης. Κοντά στην πηγή Τραγανιστή σώζεται τείχος από λείες πέτρες αρχαίου οικοδομήματος, ενώ ίχνη του οικισμού υπάρχουν από τα 1100 πΧ.

Τα Τρίκαλα χωρίζονται σε Άνω, Κάτω και Μεσαία, με κοινό σημείο κάθε συνοικίας να είναι η κεντρική πλατεία, με παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία, αλλά και πετρόχιστους ξενώνες που κατακλύζονται κάθε χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο.

Η πολύ κοντινή τους απόσταση τόσο από το Ξυλόκαστρο (25 χλμ) όσο και από την Κόρινθο, τα κάνουν ιδανικά για κοντινές εξορμήσεις και βόλτες στην φύση. Το υψόμετρο τους είναι 900μ περίπου, με πολύ καλή θέα στον Κορινθιακό αλλά και στη Ζήρεια, που προσφέρεται για εναλλακτικές δράσεις, περιπάτους, ορειβασία και περιπατητικές διαδρομές ανάμεσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον.

Τα Τρίκαλα απέχουν μόλις 10 χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, που διαθέτει πίστες για αρχάριους και για προχωρημένους και συγκεντρώνει τους φίλους του σκι κάθε χειμώνα.

Η ονομασία τους προήλθε σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή από  τα τρία καλά που έχει ο τόπος:

- Καθαρό αέρα, καλό κλίμα με μηδέν υγρασία

- Πλούσιες πηγές με ξεχωριστές ιδιότητες

- Πλήθος από αμπέλια που βγάζουν ξακουστό κρασί, που μπορείτε να γευθείτε στις ταβέρνες του χωριού κάτω από αιωνόβια πλατάνια.

Μπορείτε ακόμα να θαυμάσετε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος χρονολογείται από το 1697 με τοιχογραφίες του 18ου αιώνα, το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Βλασσίου, αλλά και αρχαιότητες όπως  το σπήλαιο Ερμής με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες, κοντά στο καταφύγιο της Ζήρειας, καθώς και τη λίμνη του Δασίου.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν την φιλοξενία και την μαγεία των Τρικάλων, επιλέγοντας ένα από τα πολλά και φιλόξενα καταλύματα της περιοχής.

Το σίγουρο είναι πως για κάθε εποχή, για όλες τις απαιτήσεις και για όλα τα γούστα τα Τρίκαλα Κορινθίας μπορούν να σε αποζημιώσουν και κυρίως να σου προσφέρουν «εικόνες» σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα…

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)