Share |

Τα χημικά της Συρίας τρομοκρατούν τους Λάκωνες

Έντονες αντιδράσεις για το πείραμα ...καταστροφής των χημικών στη θάλασσα

Την έντονη αντίθεσή τους στο πρωτοφανές πείραμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας που συντελείται εν πλω στην κλειστή Μεσογειακή θάλασσα, ανοικτά των Κρητικών αλλά και των Λακωνικών ακτών δηλώνουν οι συλλογικοί φορείς και πολίτες της Σπάρτης.

Ταυτόχρονα ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνης εξέδωσε με ανακοίνωσή του απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 19:30, στο Γύθειο (στην κεντρική πλατεία, στο λιμάνι), κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης «Λακωνικός Κόλπος» και ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης διοργανώνουν την εκδήλωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Χανιών για εκδηλώσεις κατά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει συμβολική εν πλω διαμαρτυρία των καϊκιών μέσα στο λιμάνι του Γυθείου.  Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το τοπικό μουσικό σχήμα "Περί Ορισμένης Ευθύνης".

Όλοι οι φορείς με κοινή ανακοίνωσή τους σημ,ειώνουν:

Ως συνειδητοποιημένοι πολίτες καταγγέλλουμε το γεγονός και ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας απαντήσει για ποιο λόγο αποδέχθηκε την πραγματοποίηση αυτής της επικίνδυνης διαδικασίας στην εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή περιοχή, τι κάνει για να αποτραπούν οι πιθανοί κίνδυνοι και ποια διπλωματικά ή άλλα μέσα έχει χρησιμοποιήσει ή πρόκειται, έστω και τώρα, να χρησιμοποιήσει για αυτό το σκοπό. Καλούμε επίσης τα κόμματα αλλά και τις τοπικές αρχές (βουλευτές Λακωνίας, Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Λακωνίας, Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης) να πάρουν θέση και να μεταφέρουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην υλοποιούμενη διαδικασία.
 
Στηρίζουμε όλες τις  σχετικές πρωτοβουλίες έκφρασης ανησυχίας και διαμαρτυρίας που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες.

Καλούμε κάθε ευαισθητοποιημένο συλλογικό φορέα ή πολίτη να ενισχύσει την πρωτοβουλία μας και να (παρευρεθεί σε) ενισχύσει τις επόμενες δράσεις μας, δεδομένου ότι είμαστε μόνο στην αρχή  και , όπως φαίνεται, το «πείραμα»  αυτό θα διαρκέσει καιρό.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι εφεξής σε κάθε σχετική με χημικά όπλα υπόθεση θα υπάρχει σθεναρή και ανυποχώρητη αντίδραση από την κοινωνία που πρέπει συνεχώς να ενημερώνεται ώστε να είναι σε εγρήγορση.
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Στο ξεκίνημά της, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι παρακάτω συλλογικότητες:
ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΠΑΡΤΗΣ “ΡΟΔΟΝ”

ΟΜΑΔΑ “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ”

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)