Share |

Χωρίς …έλεος η φορολόγηση ακινήτων στη Ν. Κυνουρία

2πλάσιες των πραγματικών οι αντικειμενικές αξίες
Κοσμάς

Στον Υπουργό Οικονομικών και τους Βουλευτές έφτασε η επιστολή κατοίκων της Ν.Κυνουρίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται επειδή οι αντικειμενικές αξίες είναι 2πλάσιες των πραγματικών, και να φορολογούνται χωρίς έλεος.

 

Οι κάτοικοι αναλύουν την πραγματική κατάσταση στην περιοχή τους και καταθέτουν συγκεκριμένες προστάσεις προς το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να αρθεί η αδικία που υφίστανται.

 

Τονίζουν στην επιστολή που απέστειλαν μέσω του δημάρχου τους Γιάννη Μαρνέρη:

Στην περίοδο που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πραγματικές αξίες ακινήτων στην Ελλάδα υπολείπονται των αντικειμενικών κατά ½ τουλάχιστον, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε) κ. ΄Ολι Ρεν απαντώντας, πριν από ένα μήνα περίπου, σε σχετική ερώτηση του ΄Ελληνα Ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, «αποφάνθηκε» ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές αναβάλλεται για το 2016.

Επειδή

1) την εναρμόνιση αυτή οφείλατε να την είχατε κάνει από το έτος 2012,

2) η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής προβάλλεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και δείχνει ότι η Ε.Ε δεν λαμβάνει υπόψη της τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη των Ελλήνων Πολιτών, θεωρώντας ότι πρέπει να εισπραχθούν από το Κράτος μας φόροι, ακόμα και αν το αντίτιμό τους είναι απότοκο άδικης και παράνομης φορολογίας,

 

3) οι αντικειμενικές αξίες, επί των οποίων επιχειρήθηκε να στηριχθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων (ΕΝΦΑ) που αποσύρθηκε και επιχειρείται να στηριχθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) που έρχεται αλλά και οι άλλοι φόροι στην ακίνητη περιουσία, είναι τουλάχιστον 2πλάσιες από τις πραγματικές στο μεγαλύτερο μέρος της Χώρας, όπως και στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας,

 

4) η Ελληνική Κυβέρνηση – οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου – η ΕΝΠΕ και η ΚΕΔΕ οφείλουν ν’ αναλάβουν επιτέλους την τυπική και ουσιαστική διαδικασία για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την εναρμόνισή τους με τις τιμές της αγοράς,

σας ζητούμε

να ενεργήσετε τώρα, μέσω του νομοσχεδίου για τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη Χώρα με τις πραγματικές (εμπορικές), σημειώνοντας ότι στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας (Δ.Ε Κοσμά – Λεωνιδίου & Τυρού), που έχει πραγματικό και νόμιμο πληθυσμό κάτω των 10.000 (απογραφή 2011) και έχει χαρακτηρισθεί «ορεινός» με τον «Καλλικράτη», οι αδίκως επιβληθείσες με την 1175023/3752/00ΤΥ/Δ/ΠΟΛ.1200 (ΦΕΚ 2038 Β΄/29-12-2010) απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και παρανόμως εφαρμοζόμενες από το Υπουργείο Οικονομικών αντικειμενικές αξίες είναι τουλάχιστον 2πλάσιες των πραγματικών.

 

Στην περίπτωση που δεν «δύνασθε» να ικανοποιήσετε το ήδη διατυπωμένο αίτημά μας, σας ζητούμε, εναλλακτικά, να μειώσετε τους συντελεστές που έχετε σκοπό να επιβάλλετε για τη διαμόρφωση του ΕΝΦΙΑ σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

 

Με τη σιγουριά ότι με ομοθυμία θα ενεργήσετε άμεσα και αποτελεσματικά, αναμένουμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας, έχοντας αναστείλει τη δυνατότητα αντίδρασής μας στην αδικία που υφιστάμεθα συνεχώς και παρανόμως από το 2011.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)