Share |

Ζητούν μείωση αντικειμενικών από 10% έως και 50%

Η θέση του Δ. Ευρώτα σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων
To θέμα των αντικειμενικών αξιών για όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δ. Ευρώτα είναι από τα κυρίαρχα που απασχολούν το Δήμο

Την μείωση των αντικειμενικών αξιών από 10% εως 50% ζητά ο δήμος Ευρώτα προκειμένου να αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ανάλογο αίτημα είχε υποβάλει πριν από μερικές ημέρες και η δημοτική ενότητα Κροκεών.

Αυτή τη φορά με έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος θέτει το ίδιο ζήτημα. Το έγγραφο που ακολουθεί κοινοποιείται και στις Δ.Ο.Υ. Σκάλας, Κροκεών και Μολάων:

To θέμα των αντικειμενικών αξιών για όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δ. Ευρώτα είναι από τα κυρίαρχα που απασχολούν το Δήμο.

 Ο Δήμος Ευρώτα όπως καλά γνωρίζουν διαχρονικά οι ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών είναι κατ’ εξοχήν αγροτοκτηνοτροφική περιοχή με πολλές ιδιομορφίες λόγω της γεωμορφίας του και αρκετές δυσεπίλυτες ιδιαιτερότητες(π.χ. περιοχή Λαγίου).

 Επίσης παρότι διαθέτει το μεγαλύτερο παραλιακό άξονα δυστυχώς παραμένει αναξιοποίητος λόγω της εγκατάλειψης του οδικού δικτύου, των υποδομών και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών.

 Έχουμε εδραιωμένη πεποίθηση ότι για την περιφερειακή ανάπτυξη οι αντικειμενικές αξίες αποτελούν τον βασικό πυλώνα της ποιοτικής αναβάθμισης, της πρόληψης, των επενδύσεων αλλά και της παραμονής νέων ανθρώπων στον τόπο μας.

 Όσο θεωρητικό και αν ακούγεται, τονίζουμε ότι αποτελεί πολιτική-οικονομική διέξοδο για την κοινωνία μας και εφαλτήριο εκκίνησης ενός νέου τύπου ανάπτυξης στηριζόμενη στον πρωτογενή τομέα, στις μεταποιητικές μονάδες και στην ήπια τουριστική ανάπτυξη.

 Το ερώτημα που τίθεται είναι:

 Πως είναι δυνατόν με αυτά τα μεγέθη των αντικειμενικών αξιών

 1.Να αξιοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (π.χ. Leader)

 2.Να υπάρξει προσέλκυση επενδύσεων για τις Α.Π.Ε., την αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης, κ.λ.π.

 3.Να μπορέσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ιδιαίτερα η νεολαία μας να διαμορφώσουν συνθήκες ανταγωνιστικότητας και νέας ποιότητας ζωής

 Αυτό είναι το πλαίσιο του Δ. Ευρώτα για την εκκίνηση μιας νέας ποιότητας ανάπτυξης.

 Θέση λοιπόν απόφασής μας είναι η μείωση των αντικειμενικών αξιών σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες από 10% έως και 50% κατά περίπτωση και ζώνη.

 Μ’ αυτό τον τρόπο και οι αδικίες όπου υπάρχουν θα αρθούν και ελκυστικότερες θα γίνουν οι αντικειμενικές αξίες για κάθε είδους συναλλαγή στην αγορά.

 Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας είναι πειστική και διεξοδική και γίνεται πιεστικά πολιτική προς την ηγεσία του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών για λύση τώρα.

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)