Share |

E4 CHARITY CHALLENGE

Ημερομηνίες Event: Κυρ, 03/07/2011 - Παρ, 08/07/2011

Από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου θα διασχίσουν τον ορεινό όγκο της Πελοποννήσου (Kλειτορία (Kρινόφυτα), Τρίπολη (Κάψια), Καρυά (Πάρνωνα), Αναβρυτα (Σπάρτης), Αρνα (Ταυγέτου), Γύθειο (Καλαμάτα –Καστέλι Κισσάμου).

Ξεκίνησαν στις 21 Ιουνίου και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου και ο Λουκάς Πρατίλας διασχίζουν τρέχοντας το Ευρωπαϊκό ορεινό μονοπάτι Ε4 στον Ελληνικό τομέα του ξεκινώντας από το βόρειο άκρο του που είναι το μεθοριακό φυλάκιο της Νίκης στη Φλώρινα και αφού διασχίσουν τον ορεινό όγκο της ηπειρωτικής χώρας θα καταλήξουν στο Γύθειο  της Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια με καράβι θα αφιχθούν στα Χανιά της Κρήτης και ξεκινώντας από το Καστέλι Κισάμου (δυτικά των Χανίων) θα διασχίσουν ολόκληρη την Κρήτη από δύση προς ανατολή και θα τερματίσουν στη Ζάκρο. Η συνολική απόσταση είναι περίπου 1.600χλμ. και η θετική υψομετρική περίπου 67.500 μέτρα. Στην δρομαία αυτή διάσχιση  οι δύο αυτοί αθλητές καθημερινά θα διανύουν κατά μέσο όρο απόσταση 60χλμ. με υψομετρική 2500μ.

Σκοπός της αθλητικής αυτής πολυήμερης εκδήλωσης είναι αφενός η ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αφετέρου  η συλλογή χρημάτων για το νοσοκομείο αγρίων ζώων της Πάρου "Αλκυόνη"(www.alkioni.gr) που από το 1995 που ιδρύθηκε στην Πάρο περιθάλπει όλα αυτά τα χρόνια και βοηθάει στην επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον χιλιάδες άγρια ζώα και πουλιά καθώς και για τη νέα οικολογική οργάνωση «The black fish» που εδρεύει στην Ολλανδία και σκοπό έχει με ακτιβιστικές ενέργειες να προστατέψει το θαλάσσιο οικο-σύστημα της Ευρώπης και άλλων περιοχών  (www.theblackfish.org).

Τρόποι υποστήριξης των δύο οργανώσεων:

Κατάθεση χρημάτων για τη «The Black Fish» μέσω τραπεζικής κάρτας συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα στο www.theblackfish.org/news/support-our-runners.html

Κατάθεση χρημάτων για την «Αλκυόνη» στον τραπεζικό λογαριασμό Alpha Bank αριθμός 625-002101-015796

Αν θέλετε να πάρετε μέρος κι εσείς στον αγώνα της προστασίας των οικοσυστημάτων και των αθώων πλασμάτων τους βοηθήστε και υποστηρίξτε οικονομικά την προσπάθειά μας ,να μαζέψουμε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την βοήθεια των δύο αυτών οργανώσεων. Έτσι η θαλάσσια ζωή θα μπορεί να κολυμπάει ελεύθερα στους Ωκεανούς και πολλά πουλιά και ζώα θα μπορούν να ζουν ελεύθερα κάτω από τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό. Θα χαρούμε πολύ αν γίνετε κι εσείς ένας πυρήνας συγκέντρωσης χρημάτων για τον παραπάνω σκοπό. Ενημερώστε τους γνωστούς και τους φίλους σας για αυτό που κάνουμε και συγκεντρώστε τα χρήματα που θα έχουν τη διάθεση να προσφέρουν. Ακόμα και το ένα ευρώ (1,00) αποτελεί ενίσχυση ευγενούς πρόθεσης ..!

Επίσης

3.  «Τρέξτε μαζί μας». Υπάρχει η δυνατότητα, σε όποιον δρομέα επιθυμεί, να τρέξει μαζί μας κάποιο κομμάτι της διάσχισης, αφού μας ενημερώσει σχετικώς.Για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύει μπορεί, αν το επιθυμεί, να προσφέρει ένα (1.00) ευρώ.

Σχετικά στοιχεία μπορείτε να εκτυπώσετε από τη σελίδα μας στο facebook. Συναντήστε μας κατά τις ημέρες της διάσχισης όταν θα περνάμε από την περιοχή σας. Αποδίδοντας τα χρήματα σε εμάς μη ξεχάσετε να δώσετε συμπληρωμένη την παραπάνω φόρμα. Κατά τις ημέρες της διάσχισης θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από τη σελίδα  στο facebook με όνομα «E4 CHARITY CHALLENGE» (σε ελληνικά και αγγλικά). Επίσης θα υπάρχει συχνή ενημέρωση στα site για δρομείς αλλά και στο www.theblackfish.org. Για περισσότερες πληροφορίες θα μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με το Στέλιο Γκέκα στο steliosgkekas@gmail.com.

 

Η τεχνική υποστήριξη της προσπάθειας αυτής θα γίνεται με όχημα τύπου βαν που θα συναντά τους αθλητές στο τέλος της ημέρας και θα τους μεταφέρει τον εξοπλισμό τους (αντίσκηνα, υπνόσακους κτλ).

 

Το πρόγραμμα της διάσχισης ανά ημέρα στην Πελοπόννησο:

 

 

     03/07/2011  ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ (ΚΡΙΝΟΦΥΤΑ)

     04/07/2011  ΤΡΙΠΟΛΗ (ΚΑΨΙΑ)

     05/07/2011   ΚΑΡΥΑ ( ΠΑΡΝΩΝΑ)

     06/07/2011   ΑΝΑΒΡΥΤΗ (ΣΠΑΡΤΗΣ)

     07/07/2011   ΑΡΝΑ (ΤΑΥΓΕΤΟΥ)

     08/07/2011   ΓΥΘΕΙΟ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ –ΚΑΣΤΕΛΙ ΚΙΣΣΑΜΟΥ)