Share |

Η Θεσσαλονίκη πίνει κρασί Πελοποννήσου

Ημερομηνίες Event: Δευ, 21/10/2013

Οι οινοποιοί της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου διοργανώνουν και φέτος την καθιερωμένη φθινοπωρινή γευστική δοκιμή των κρασιών τους και ετοιμάζονται να ανηφορίσουν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν ότι νεότερο στο σύγχρονο Πελοποννησιακό οινικό οικοδόμημα.
Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, θα περιμένουν τους οινόφιλους ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, από τις 17.00 έως τις 22.00, στο ξενοδοχείο Helectra Palace, για να δοκιμάσουν τα κρασιά τους και να συζητήσουν μαζί τους.
Κάθε χρόνο η εκδήλωση περιλαμβάνει γευστική δοκιμή τόσο των κλασικών, αγαπημένων ετικετών, όσο και των καινούργιων προτάσεων των Πελοποννήσιων οινοποιών. Κρασιά από ελληνικές αλλά και ξενικές -κοσμοπολίτικες και μη ποικιλίες-. Κρασιά από κορυφαίες ονομασίες προέλευσης, όπως η Νεμέα, η Μαντινεία, η Πάτρα, αλλά και από πασίγνωστες γεωγραφικές ενδείξεις θα σερβιριστούν στα ποτήρια μας. Την τιμητική τους, δηλαδή, θα έχουν τα κρασιά του Αγιωργίτικου, του Μοσχοφίλερου, του Ροδίτη, του Μοσχάτου, της Μαυροδάφνης, αλλά και λιγότερο γνωστών ποικιλιών αμπέλου όπως η Κυρωνίτσα, το Μαυρούδι, ο Σιδερίτης, καθώς και των κοσμοπολίτικων σταφυλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο.
Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum από εκλεκτά κρασιά της Πελοποννήσου.

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου μάς προετοιμάζουν, για ακόμη μία φορά, για ένα εξαιρετικά ευχάριστο απόγευμα, μια αξέχαστη οινική εμπειρία δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά στην άνετη και άψογα εξοπλισμένη αίθουσα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και έχει ελεύθερη είσοδο.