Share |

Τί περιμένουμε από την καινούργια κυβέρνηση

admin2
Εικόνα admin2
Εκτός σύνδεσης
Εγγράφηκε: 11.03.2011
Καταχωρήσεις: 7069
Τί περιμένουμε από την καινούργια κυβέρνηση

Καταθέστε τις προτάσεις σας και τις απόψεις σας για το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

Τί περιμένουμε από την καινούργια κυβέρνηση
Ανώνυμος
Ο Τσίπρας θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Ηχηρό το χαστούκι στα κόμματα του μνημονίου. Ο Τσίπρας και και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ανατροπές. Αν καταφέρουμε να τρίξουμε τα δόντια της Τρόικας, να δείτε που θα πάνε με τα ...νερά μας

panos
Εικόνα panos
Εκτός σύνδεσης
Εγγράφηκε: 13.05.2011
Καταχωρήσεις: 9
Δεν κατάλαβαν τίποτα

Παρότι έπεσαν στα τάρταρα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, δεν κατάλαβαν τίποτα. Η μεταπολίτευση τελείωσε.
Στην καινούργια κυβέρνηση δεν χωράνε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Αυτοί θέλουν να μείνουμε στο μνημόμιο.

Ανώνυμος
Ο Κουβέλης θέλει καρέκλα;

Ο Κουβέλης λέει στηρίζει τον Τσίπρα. Καλά μέχρι εδώ.
Αλλά δεν μας είπε αν θέλει και θέση στη νέα κυβέρνηση.

Ανώνυμος
Τί περιμένουμε από την καινούργια κυβέρνηση

Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Να φορολογεί τους έχοντες και κατέχοντες. Αξιοκρατεία σε όλες τις υποθέσεις Οργάνωση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας και ΟΧΙ σύμφωνα με τους δείκτες του χρηματιστήριου. Καταγγελία του μνημόνιου και την μη Πληρωμή του χρέους ΑΔΙΚΟΥ. Οσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους και έχουν πάρει δάνεια να τα πληρώσουν οι ίδιοι όπως κάνει ο κάθε απλός, φτωχός πολίτης αυτής της χώρας. Οργάνωση μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, με σωστό σχολεία, πλήροι νοσοκομεία, υποδομές σε δρόμους πλατείς, μεταφορές Με κριτήριο αυτά που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και ΟΧΙ σύμφωνα με αυτά που αποδίδουν μίζες κλπ κλπ. στο ίδιο στυλ ΜΙα πολιτισμένη κοινωνία με αξιοπρέπεια και στοργή για τα μέλη της. ευχαριστώ.

Ανώνυμος
50 έδρες

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει μαζί του τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς, κάνει κυβέρνηση; Οι 50 επιπλέον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, χάνονται αν δημιουργηθεί μέτωπο αριστερών δυνάμεων ή όχι?

admin2
Εικόνα admin2
Εκτός σύνδεσης
Εγγράφηκε: 11.03.2011
Καταχωρήσεις: 7069
Αναμένεται η απάντηση

Μεγάλο ζήτημα αυτό. Ήδη γίνονται συζητήσεις. Πιθανότατα γι΄ αυτό κάνει συζητήσεις ο Τσίπρας μόνο με Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη, αφήνοντας εκτός τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος
Ο Τσίπρας θα ξαναπάει σε εκλογές

Ο Τσίπρας θα ξαναπάει σε εκλογές νομίζοντας ότι θα είναι πρώτο κόμμα. Αμ δε. Και μετά ξανά ακυβερνησία...

Ανώνυμος
Η ώρα της αριστεράς και τα παπαγαλάκια

Του Άκη Γκάτζιου, Δημοσιογράφος
http://www.moriasnow.gr/article/i-ora-tis-aristeras-papagalakia

ΑΡΓΗΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά ήρθε τελικά η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν, όσα δεν είχε καταφέρει από το 1974 μέχρι σήμερα η Αριστερά, που παρέμενε στην γωνία αποκομμένη και απομονωμένη ως κίνημα διαμαρτυρίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ τα δύο κυρίαρχα μέχρι τώρα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιληφθούν τα μηνύματα της κάλπης. Καταλαβαίνουν τα δύο αυτά κόμματα τι γίνεται, ή από την πανωλεθρία που έπαθαν δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει και θεωρούν ότι είναι ακόμα οι πρωταγωνιστές;

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ έδωσαν εντολή στον Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υπό προϋποθέσεις όμως:

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσέξει, αφού ένα μέρος του ποσοστού του είναι ψήφος διαμαρτυρίας των άλλων κομμάτων. Και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνουν στην επιλογή τους και να μην ξεστρατίσουν.

ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ επομένως το μνημόνιο, με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτός ο διαχωρισμός πρέπει να είναι ξεκάθαρος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα παπαγαλάκια έχουν πιάσει δουλειά ρίχνοντας τόνους λάσπης, προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες για το αντίθετο.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας αυτή τη στιγμή πρέπει να καταθέσει ένα υλοποιήσιμο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας και εξόδου της από την κρίση, φέρνοντας έτσι την κεντροαριστερά στο προσκήνιο και ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Αλλιώς, η Αριστερά, θα παραμείνει ξανά στην γωνία αποκομμένη και απομονωμένη ως κίνημα διαμαρτυρίας, έχοντας κάνει απλά ένα διάλειμμα από την μέχρι τώρα πορεία της.

Ανώνυμος
Θα διαφωνήσω:

Λες "ΑΡΓΗΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, αλλά ήρθε τελικά η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα...."

Άργησε πολλά πολλά χρόνια... Κανείς δεν ξέρει τί θα είχε γίνει στην Ελλάδα, αν μεταπολεμικά είχε κυβερνήσει η αριστερά την Ελλάδα. Δυστυχώς και τότε ο διχασμός ήταν το "εργαλείο" των ξένων δυνάμεων να "πετάξουν" την αριστερά έξω από το παιχνίδι.

Χμμ και για ποιά αριστερά μιλάμε ? Αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ? του ΚΚΕ ?. Αν ήταν η αριστερά ενωμένη τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα... Και δεν καταλαβαίνω . Γιατί να είναι κεντρο-αριστερά και όχι απλά αριστερά. Και γιατί η Ευρώπη "δεν σηκώνει" αριστερές κυβερνήσεις. Και στην Ευρώπη αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αν δεν γίνουν αλλαγές αυτό το σύστημα δεν οδηγεί πουθενά. Δηλ. τελικά τί θέλουμε αριστερά με καπιταλισμό ?

Εγώ λέω να "πετάξουμε" το κεντρο- από το κεντροαριστερά. Μόνο αριστερά. Το είδαμε και το κέντρο... το οποίο κέντρο, πάντα χρησιμοποιείται για να θολώνει τα νερά (αλλά και να βγάζει κυβερνήσεις μετατοπιζόμενο μιά από εδώ και μια από εκεί...)

Επίσης λες: "ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ έδωσαν εντολή στον Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση ..."

Σε καμία περίπτωση δεν έδωσαν εντολή στον Τσίπρα. Μην ξεχνάς και το 1/5 του κόσμου που δεν ψήφισε. Με αυτή το νούμερο μέσα το ποσοστό του Τσίπρα δεν θα ήταν 2ψήφιο.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ψήφος διαμαρτυρίας (που εκτίμησή μου είναι ότι θα φανεί περισσότερο στις επόμενες εκλογές και δεν θα υπάρξει ισοροπία, πολύ απλά γιατί τα κόμματα εξουσίας δυστυχώς ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ το μήνυμα του ελληνικού λαού για ΑΛΛΑΓΗ παρ' όλο που "πάτωσαν")

Λες: Ο αλέξης να καταθέσει υλοποιήσιμο σχέδιο......κ.λ.π.

Πάνω σε ποια λογική ? Του Μνημονίου ? Όχι του Μνημονίου αλλά με Ευρώπη ? Με Ευρώπη ή χωρίς Ευρώπη ? Μας έχει μπερδέψει ο Άνθρωπος. Όχι ότι τα είχε πεί ποτέ καλύτερα αλλά τέλος πάντων.

Δεν συνεχίζω για να μη θεωρηθώ παπαγαλάκι...

Καταλήγοντας: όταν λέμε αριστερά εννοούμε αριστερά. Και κάτι καπιταλιστές αριστερούς τους έχουμε δει ξανά (που φυσικά τους "έθρεψε" πολύ καλά το σημερινό σύστημα...

Να φύγουν ΟΛΟΙ

Ευχαριστώ

Ανώνυμος
Πολυδιάσπαση

Η πολυδιάσπαση στο χώρο της αριστεράς, ο διχασμός, η γκρίνια και οι παιδικές ασθένειες που συνεχίζει να κουβαλάει είναι το πρόβλημα που δεν της επιτρέπει να συμπλεύσει μόνη της. Δυστυχώς.

Πέραν τούτου καταθέτοντας προσωπική άποψη, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου με τον διαχωρισμό "Αριστεροί - καπιταλιστές" όσο γι΄ αυτούς που "έθρεψε" το σύστημα μάλλον θα τους χαρακτήριζα σκέτους - νέτους "βολεψάκηδες"...

Άκης Γκάτζιος

Ανώνυμος
Απάντηση

Αντιγράφω :

"ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ έδωσαν εντολή στον Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υπό προϋποθέσεις όμως:"
Το έχω ακούσει αρκετές φορές τις 2 τελευταίες μέρες και κάθε φορά σκέφτομαι:
Aπό που ως που ο λαός ζήτησε να μας βγάλει από την κρίση o Τσίπρας...;
…με το 17%;
Δεν κριτικάρω το άρθρο σου φίλε γιατί το σκεπτικό του είναι άλλο από την παραπάνω φράση αλλά παίρνω ευκαιρία να εκφραστώ:

Α ρε πως αλλάζουν οι καιροί!!!

Από εκεί που το 40% και το 42% νομιμοποιούσε τον αρχηγό κόμματος να λέει ότι πήρε καθαρή εντολή, φτάσαμε να περιμένουμε από ένα 37χρονο πολιτικό, ενός δύσκολου αριστερού συνασπισμού (ακόμα χειρότερα), που έτυχε ενός ενισχυμένου εκλογικού αποτελέσματος - λόγω διαμαρτυρίας -, να περιμένουμε να μας βγάλει από την κρίση....

Μήπως να διαβάσουμε πάλι το εκλογικό αποτέλεσμα...

Εγώ πάντως δεν βλέπω καμία τέτοια εντολή ρε φίλε, βλέπω απλώς την ευκαιρία του εκλογικού σώματος να κουνήσει και αυτός λίγο το δάκτυλο στη μούρη των πολιτικών μια φορά!!!!

ΤΩΡΑ αν στην επερχόμενες, αναμενόμενες εντολές αυτά τα ποσοστά επικυρωθούν ή και επαυξηθούν τότε σίγουρα το εκλογικό σώμα θα έχει δώσει κάποιο ξεκάθαρο μήνυμα και τότε κανένας εν Ελλάδι πολιτικός, αριστερός ή δεξιός δεν θα μπορεί να υπεκφύγει των ευθυνών του όπως με απίστευτη πιρουέτα έπραξε ο Στυλοβάτης της Δημοκρατίας κος Σαμαράς και η Δογματική Μούμια της Αριστεράς κα Παπαρήγα.

ΑΣ ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΎΜΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΊΣΤΑ ΛΟΙΠΌΝ, και ας αναλογιστούμε αν εμείς ως πολίτες καλούμε την αριστερά να δώσει την δική της κυβερνητική λύση.

ΑΝ ΝΑΙ τότε ας γιγαντώσουμε την υποστήριξή μας στις επόμενες εκλογές έτσι ώστε πραγματικά να έχει τέτοια ξεκάθαρη εντολή η αντιμνημονιακή αριστερά.

ΑΝ ΟΧΙ ας ξαναγυρίσουμε στις παλιές μικροαστικές μας συνήθειες…άλλωστε το δεύτερο ξέρουμε να το κάνουμε πολύ καλά και με ελαφρά την συνείδηση.

Μάριος Δ. Φιρφιλιώνης

Ανώνυμος
Τα μυαλά όπως και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι αν

Πάει πέρα - δώθε η διερευνητική εντολή σ΄αυτόν τον κύριο με τα άσπρα μαλλιά , νομίζω Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον λένε ...
Να πάμε ξανά σε εκλογές να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ότι του αναλογεί πραγματικά δηλαδή 4η θέση και να παίζει το παιχνιδάκι του μόνος του από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης, η χρυσή αυγή να πάει από ΄κει που ΄ρθε στο 0 μηδέν.
Προτιμώ την ευφράδεια του Καρατζαφέρη από τα σκονάκια με σαρδάμ του Καμμένου, την παρουσία της Ντόρας που έχει σοβαρότερο λόγο να είναι λυπημένη, και τόοοσες άλλες φωνές κατά του "δικομματισμού".
Συγγνώμη Αλέκα που δεν σε ψήφισα αυτή τη φορά, αλλά θέλω να είμαι στην Ευρώπη...
Επιτέλους ας καταλάβουμε όλοι ότι τα μυαλά όπως και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά.

admin2
Εικόνα admin2
Εκτός σύνδεσης
Εγγράφηκε: 11.03.2011
Καταχωρήσεις: 7069
Η αφετηρία και το προαπαιτούμενο

Η παραμονή στην Ευρώπη είναι η αφετηρία και το προαπαιτούμενο και η έξοδος από την κρίση είναι το ζητούμενο.

Ανώνυμος
ΚΙΝΗΜΑ!!!!

Το ερώτημα είναι ποια καινούργια κυβέρνηση !
Αυτήν που προτείνει ο Σύριζα ή αυτήν που πασχίζουν όλοι οι άλλοι να φτιάξουν εκβιάζοντας τον Σύριζα να συμμετέχει;
Εγώ δεν περιμένω σχεδόν τίποτα από καμιά κυβέρνηση ! Εκείνο που περιμένω είναι να γίνει καθαρό στον κόσμο το ότι χωρίς την συμμετοχή ΤΟΥ και την ενεργό δράση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου καμιά κυβέρνηση και κανένας Τσίπρας δεν μπορεί να μας σώσει.
Τόσα χρόνια οι περισσότεροι βρισκόμασταν στη γωνία ή τον καναπέ μας και είχαμε αφήσει τους άλλους να αλωνίζουν…… Χωρίς σοβαρό και δυνατό κίνημα αλλαγές και ανατροπές δεν γίνονται καιρός λοιπόν να ασχοληθούμε και με αυτό !