Share |

Βασιλική Δέδε

Άρθρο
Τρί, 08/01/2013 - 17:12

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στρέφεται προς την χορτοφαγία. Άλλοι την επιλέγουν από ευαισθησία απέναντι στα ζώα, άλλοι γιατί θέλουν να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, άλλοι απλά γιατί το επιβάλει η μόδα.
Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες χορτοφάγων με ένα βασικό κοινό στοιχείο: την...

Άρθρο
Παρ, 14/12/2012 - 14:53

Το φασκόμηλο ενισχύει τη μνήμη. Μία μόνο δόση από φασκόμηλο μπορεί άμεσα να ακονίσει τις δεξιότητες της μνήμη σας, βοηθώντας σας να ανακαλέσετε ονόματα, τόπους & άλλα γεγονότα πιο γρήγορα & με ακρίβεια για τουλάχιστον τρεις ώρες μετά, λένε οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northumbria στο...

Άρθρο
Δευ, 17/09/2012 - 14:44

Τα αμύγδαλα αποτελούν το πιο πυκνό σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Μια μερίδα (περίπου 20 αμύγδαλα, όσα δηλαδή χωράνε σε 2 χούφτες) είναι άριστη πηγή βιταμίνης Ε & μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης & φυτικών ινών & προσφέρουν κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο & πολυακόρεστα...

Άρθρο
Παρ, 31/08/2012 - 10:09

Αν ανήκεις στα άτομα που τρώνε γρήγορα στο τραπέζι, υπάρχει κίνδυνος να γίνεις υπέρβαρος. Μέρος του προβλήματος είναι ότι είσαι πρώτος για δευτερόλεπτα ενώ οποιοσδήποτε άλλος ακόμα τσιμάει την πρώτη του μπουκιά. Ακόμη χάνεις το σήμα που σε ειδοποιεί ότι έφαγες αρκετά, επειδή το πιάτο σου είναι...

Άρθρο
Κυρ, 10/06/2012 - 15:35

Φάε: 2 φλιτζ. σπιτικό ποπ κορν

Καθαρή πηγή υδατανθράκων (χωρίς λίπος & πρωτεΐνες) καθώς επιτρέπει στον οργανισμό να παράγει σεροτονίνη, μια χημική ουσία στον εγκέφαλο που χαλαρώνει το σύστημα & βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Μια ποσότητα 30γρ. υδατανθράκων είναι αρκετή. Αντίθετα, το...