Share |

Γιάννης Μανιάτης

Άρθρο
Κυρ, 13/12/2015 - 18:00

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου σχετικά με τα τραγικά λάθη του ΟΠΕΚΕΠΕ στα δικαιώματα αγροτών και κτηνοτρόφων αναδεικνύει ο βουλευτής Αργολίδας καθ. Γιάννης Μανιάτης σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή των Ελλήνων.
Ο κ....

Άρθρο
Κυρ, 07/12/2014 - 18:30

Συνάντηση εργασίας ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα και τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις πραγματοποίησαν ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού...

Άρθρο
Τετ, 03/12/2014 - 00:24

Η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που θα εφαρμόσει την νέα νομοθεσία για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου θα είναι το Άργος, σύμφωνα με εξαγγελία του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη. Αυτό θα προκύψει μετά από στενή συνεργασία του Υπουργείου, του Δήμου, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και με την συμμετοχή των...

Άρθρο
Τετ, 12/11/2014 - 00:07

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικότατο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Οι βουλευτές επανέλαβαν τη ριζική αντίθεση του...

Άρθρο
Τετ, 12/11/2014 - 00:00

Ποσό ύψους 100.000.000 ευρώ προτείνεται να επενδυθεί στην ολοκλήρωση του έργου του Αναβάλου σε ολόκληρη την Αργολίδα με βάση σχετική πρόταση που έχει υποβάλει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ε.Ε.
Η πρόταση αφορά εναλλακτικά τόσο τη χρηματοδότηση του έργου ως...

Άρθρο
Δευ, 13/10/2014 - 22:21

Στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του μέλλοντος του χωριού τους συμμετέχουν οι κάτοικοι της Καρυάς της Αργολίδας, καταθέτοντας τη γνώμη τους στο πλαίσιο της πιλοτικής μελέτης για την ανάπτυξη των ορεινών δημοτικών ενοτήτων του νομού, που εκπονεί το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και χρηματοδοτεί το Υπουργείο...

Άρθρο
Τετ, 24/09/2014 - 22:26

Στα …άκρα έφτασε η κόντρα των δύο βουλευτών της Αργολίδας, του Δημήτρη Κοδέλα του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Μανιάτη του ΠΑΣΟΚ (υπουργός περιβάλλοντος).
Ο Δημήτρης Κοδέλας, με αφορμή την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ οικοπέδων δίπλα στον Αγ. Αναστάσιο (όπως ανακοινώθηκε και χωρίς να έχουν γίνει...

Άρθρο
Τετ, 17/09/2014 - 23:51

Την επανεκκίνηση της λειτουργίας των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος – Άργος - Ναύπλιο, μετά από συνεργασία του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοïδη, εξαγγέλει το γραφείο του ΥΠΕΚΑ.
Μια μέρα νωρίτερα είχε προηγηθεί η...

Άρθρο
Τρί, 16/09/2014 - 22:17

Το πρώτο βήμα για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Τρίπολης ως πολιτικό έγινε επιτέλους μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών.
Μετά την υπογραφή από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη της κοινής απόφασης για τη λειτουργία...

Άρθρο
Κυρ, 27/07/2014 - 18:00

Συνάντηση με φορείς του τουρισμού είχε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης και συζήτησαν για την επικείμενη λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης ως πολιτικό, παρότι δεν είναι στην άμεση αρμοδιότητά του ως υπουργού. Τον αφορά όμως ως βουλευτή Αργολίδας, αφού, όπως και ο ίδιος τονίζει «η...

Άρθρο
Τρί, 08/07/2014 - 21:56

Υπογράφηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα υλοποιηθεί με την Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα. Πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στα απορρίμματα στην Ελλάδα.
Οι περιοχές που θα σηκώσουν το...

Άρθρο
Δευ, 23/06/2014 - 21:44

Ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εξερεύνηση του Σπήλαιου Φράχθι, όπου οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα ανακαλύψουν ενδείξεις του παλαιότερου ευρωπαϊκού χωριού, μέσω υποβρύχιων ανασκαφών.
Στην αποστολή θα χρησιμοποιηθεί ένα διεθνές σύμβολο της σύγχρονης τεχνολογίας, το...

Άρθρο
Τετ, 28/05/2014 - 00:05

Σε φάση ολοκλήρωσης μαπίνει σύντομα το έργο του Αναβάλου, σύμφωνα με τους υπουργούς Γ. Μανιάτη, Γ. Ανδριανού και Θ. Τσαυτάρη.
 
Μανιάτης και Ανδριανός που έχουν λόγο να ανταγωνίζονται και να νοιώθουν άβολα για τις καθυστερήσεις αφού εκλέγονται στην Αργολίδα, με σχεδόν...

Άρθρο
Τετ, 14/05/2014 - 23:46

Μια ακόμα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα για τα νερά της Αργολίδας. Συγκεκριμένα χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο ερευνητικό πρόγραμμα του Ε.Μ.Π. για την ολοκληρωμένη μελέτη του συνόλου των παραμέτρων και εναλλακτικών σεναρίων διαχείρισης του Υδατικού Δυναμικού...

Άρθρο
Δευ, 12/05/2014 - 20:00

Πίσω θα πάνε για μερικούς μήνες οι προθεσμίες της απογραφής των σημείων υδροληψίας  και αδειοδότησης χρήσεων νερού, αφού ούτε το κράτος είναι έτοιμο, ούτε οι αγρότες.
Με ανακοίνωσή του ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης αναφέρεται στο θέμα και ανακοινώνει τις νέες προθεσμίες:
«Το...

Άρθρο
Τρί, 06/05/2014 - 22:03

Ενισχυτικό προς τους νυν αιρετούς της Αργολίδας, κρίνεται το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο «Γιάννης Μανιάτης: Με 41 εκατ ευρώ χρηματοδοτεί το ΥΠΕΚΑ την ανάπτυξη της Αργολίδας».
Χωρίς ουσιαστικά να...

Άρθρο
Δευ, 14/04/2014 - 21:51

Προχωρά το Σχέδιο Ανάπτυξης της Ορεινής Αργολίδας, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.
Όπως τονίζει ο υπουργός: «Στο πλαίσιο της Α' φάσης του πιλοτικού σχεδίου για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών περιοχών της Αργολίδας, που...

Άρθρο
Δευ, 10/02/2014 - 22:45

Για το Λυγουριό και την Επίδαυρο θα ταξιδέψει το δίκτυο του Αναβάλου για την άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων καθαρού εμβαδού 20.450 στρεμμάτων.
Οι περιοχές που πρόκειται να αρδευτούν είναι: Νέα Τίρυνθα, Άγιος Ανδριανός, Νέο Ροεινό, Προφήτης Ηλίας, Άγιος Δημήτριος (Μετόχι), Αρκαδικό –...

Άρθρο
Τρί, 22/10/2013 - 21:43

Τη θέσπιση «Συντελεστή Διατηρήσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» σκέφτεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, με την μείωση του φορολογικού βάρους για τα κτίρια παραδοσιακών και διατηρητέων οικισμών στους ιδιοκτήτες χαμηλού εισοδήματος.
 
Η πρόταση κατατέθηκε επισήμως από τον Υπουργό...

Άρθρο
Κυρ, 20/10/2013 - 18:30

Να σώσει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, μετά τους χειρισμούς που οδήγησαν σε αντιφράσεις κατοίκων της Οιχαλίας, προσπαθεί το ΥΠΕΚΑ. Σε ευρεία συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, όλων των εμπλεκόμεων φορέων, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από την εταιρεία ανάδοχο του έργου...

Άρθρο
Τετ, 16/10/2013 - 23:39

Με ταχύτητα φωτός τρέχουν οι εξελίξεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις για την χωροθέτηση.
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης συγκαλεί...

Άρθρο
Κυρ, 24/02/2013 - 19:00

Ο Μάρτης φαίνεται ότι θα φέρει και ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα της τρικομματικής κυβέρνησης, όλα δείχνουν ότι θα φέρουν χαρτοφυλάκια σε στελέχη και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Από την Πελοπόννησο φέρονται να υπουργοποιούνται ο Γιάννης Μανιάτης και ο Οδυσσέας...

Άρθρο
Δευ, 03/12/2012 - 19:00

Θέσεις στην κυβέρνηση είναι πολύ πιθανόν να καταλάβουν δύο Πελοποννήσιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον Αρκά Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Γιάννη Μανιάτη από την Αργολίδα, τα ονόματα των οποίων «παίζουν» τον τελευταίο καιρό, μαζί με τα σενάρια περί ανασχηματισμού.
Βέβαια, όλα...

Άρθρο
Δευ, 10/09/2012 - 20:00

Να αρθεί η απαγόρευση φωτοβολταϊκών στις στέγες σπιτιών στην Πελοπόννησο ζητούν μικροεπενδυτές και επιχειρήσεις του κλάδου, θεωρώντας ότι αδικούνται έναντι των υπολοίπων περιοχών της χώρας που συνεχίζονται κανονικά οι οικιακές εγκαταστάσεις συστημάτων με ισχύ μικρότερη των 10KW.
Το θέμα...